2008-10-28 19:44:01• hírek • Szatmar.ro

A Kormány elutasította a fizetésemelést

 

A Kormány október 28-án elutasította a tanárok fizetésemelését, bár az erről szóló törvényt Basescu elfogadta.

A Kormány október 28-i gyűlésén kormányrendelet által elutasította a tanárok fizetésemelését április elsejéig, azt remélve, hogy addig megszületik egy fizetési törvény.

A tanárok fizetésének ötven százalékos emelésének törvényét az államelnök október 24-én fogadta el. Ugyanazon a napon a tanügyi szakszervezetek aláírták a Cotroceni palotában az oktatás reformjáról szóló egyezményt.

 

A fizetések növelését a Parlament szeptember 30-án fogadta el, amikor az összes képviselő és az akkori tanügyi miniszter is az 50 százalékos emelést támogatták. A Kormány egy sürgősségi rendelet alapján 6, majd végül 9 százalékos növekedést határozott meg.

A Parlamenti szavazás eredményét a Kormány megtámadta az Alkotmánybíróságon, azonban ez a fórum úgy döntött, hogy a törvény alkotmányos. A Kormány fenntartotta nézőpontját, miszerint a fizetésnövelésekre nincs elegendő anyagi keret.

Basescu elnök szerint a Kormány határozata alaptalan. A politikai pártok sem értenek egyet a Kormány határozatával. A PDL bizalmatlansági eljárást indítana a Kormány ellen, és szándékában áll beperelni azt, a PSD pedig sürgősen meg akarja tárgyalni a Parlamentben a határozatot - közli az Impulzus.ro hírportál.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: