2014-03-19 11:10:25• hírek • Szatmár.ro, Nagy Eszter

A Komzsa-tetőre kirándulnak a természetjárók

Az időjósok szerint kellemes meleg, tavaszi időjárás ígérkezik hétvégére, 20-21 fokos hőmérséklettel, ezért Vadady-Filep Gyula újabb gyalogtúrát szervez a Szatmárnémeti Természetjárók csapatának március 23-án, vasárnap.

Az úticél ezúttal a Szinérváralja közelében található 652 méter magas Komzsa-tető. A Szatmárnémeti Természetjárók a korábbi években több alkalommal is jártak ott, így sokak számára ismert a környék.

Találkozás vasárnap reggel lesz 7:20-kor a Szatmárnémeti nagyállomáson, innen Szinérváraljáig vonatoznak a kirándulók. Akik esetleg vonat helyett autóval szeretnének menni, azokkal a szinérváraljai református templomnál lesz a találkozó körülbelül 9:10-kor.

A gyalogtúra oda-vissza 16 kilométer. Ebből 2 kilométer aszfaltúton a református templomig, majd a szőlők mellett szekérúton 6 kilométer hosszan a Komzsa-tetőre. A tetőn található közel 200 négyzetméteres pázsitot ilyenkor tavasszal medvehagyma borítja, amely csodálatos látványt nyújt, és lehetőség nyílik a begyűjtésre, tehát aki nagyobb mennyiséget szeretne szedni, hozzon nagyobb hátizsákot.

A Komzsa-tetőről remek kilátás nyílik az avasi medencére is, a jónak ígérkező időben szép fényképeket lehet majd készíteni, hogy legyen mit mutogatni azoknak, akik otthon maradnak. A közelben forrás is található.

Visszaindulás szintén a szinérváraljai állomásról 16:45-kor, Szatmárra érkezés 17:45-kor.

Nehéz túrára kell számítani kemény emelkedőkkel. Bár már sokkal melegebb van, az erdőben még mindig javasolt a túrabakancs és a túrabot használata.

Az érdeklődők kedvcsinálóként a Szatmárnémeti Természetjárók facebook csoportjában szemezgethetnek a korábbi fényképek között. A túráról bővebb információkat Vadady-Filep Gyulától lehet kérni a 0758-435763-as telefonszámon.

A szervezők szeretettel várnak minden kirándulni vágyó Szatmánémeti Természetjárót, és a meghívás érvényes a Nagybányáról és Felsőbányáról érkező természetbarát csapatoknak is!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: