2011-02-14 12:30:06• hírek • Póti Orsolya

„Szeretném, ha szeretnének"

Zorkóczy Zenóbia
Zorkóczy Zenóbia

Február 16-án három alkalommal is bemutatják a „Szeretném, ha szeretnének" című Ady Endre-emlékműsort Zorkóczy Zenóbia színművésznő előadásában.

Zorkóczy Zenóbia erdélyi magyar színész és előadóművész sok ország színpadján szerepelt már. 2000-től tizenkét különböző jellegű, tematikájú önálló műsort szerkesztett, amelyekkel rendszeresen fellépett Erdélyben, Magyarországon, Ausztriában, Svájcban, Németországban, Franciaországban, Belgiumban és Hollandiában. „Szeretném, ha szeretnének" című egyéni emlékestjével óriási sikert aratott nem csak itthon, hanem külföldön is.

Az előadásban az ének és a szavalat, mint művészi kifejezési eszközök váltogatják egymást. A megzenésített versek Reinitz Béla zeneszerző dallamvilágával kiegészülve csendülnek föl, Tatár Gergely zongorista kíséretében. Reinitz, Ady Endre kortársa, az ő nevéhez fűződnek az első megzenésített Ady versek. A költő és a zenész kölcsönösen jó hatással voltak egymás művészetére.

A verses-zenés előadás alapját alkotó 27 vers, Ady több alkotói ciklusából lett összeválogatva, úgy, hogy egyfajta összefoglalót nyújtson költészetéből. Az emlékműsorra szerda délelőtt 9 és 11 órától a Református Gimnázium dísztermében, valamint 14 órától a „Hám János" Római Katolikus Iskolaközpont dísztermében kerül sor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: