2012-04-03 13:09:29• hírek • Póti Orsolya

A Költészet Napja a Hám János Iskolaközpontban

Április 3-án a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont diákjai két kedvenc versüket is felolvasták.

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség és a LiterArt Egyesület versfelolvasó mozgalmat indított a Magyar Költészet Napja alkalmából. A magyar tannyelvű iskolák, osztályok diákjai március végéig kellett kiválasszák azt a legszebb verset, amelyet április 2-6. között olvasnak fel közösen.

A Hám János Római Katolikus Iskolaközpontban a felső tagozatos diákok nyolc, míg az V-VIII. osztályos tanulók négy vers közül választották ki a legszebbet. A középiskolások választása Ady Endre A fekete zongora című költeményére esett, a kicsik pedig Bence Imre Ékes-édes apanyelvünk című humoros versét tartották a legszebbnek.

Ezek felolvasására került sor április 3-án, délben az iskola udvarán. A közös versmondás előtt Ádámkó István, a Hám János Iskolaközpont igazgatója köszöntötte a diákokat és az iskola magyartanárait, majd ismertette az április 4-i Sportnap programját.

Elsőként az V-VIII. osztályos diákok által választott vers hangzott el Telegdy Áron V. osztályos és Telegdy Mátyás VI. osztályos tanuló irányításával, ezt követően pedig Mácska Péter XI. B osztályos diák irányításával csendült fel a Fekete zongora.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: