2013-07-12 18:18:43• hírek • Szatmar.ro

A Kolozsvári CFR-től igazolhat az Olimpia, Zsigára kevés az esély

fotó: szatmar.ro archívum
fotó: szatmar.ro archívum

Próbajátékon lévő fiatalokkal a soraiban nyerte meg a szezon első felkészülési mérkőzését a második osztályba való visszatérésre készülő Olimpia labdarúgócsapata. A további barátságos meccsek forgatagában vélhetően jobban érdekli a szurkolókat a formálódó keret.

Avasújvárosban a két félidőben két különböző csapattal állt fel az Olimpia - Sabau, Silaghi, Roghina, Roatis és Kinczel kivételével azonban a többiek 21 éven aluli fiatalok voltak. Csík Tibor mester csapata ennek ellenére 2-0-ra nyerni tudott, a gólokon Sabau és Magdás osztoztak.

„A második osztályban kötelezően a pályán kell lennie legkevesebb két, 21 éven aluli labdarúgónak. Ezért tesztelünk több fiatal játékost is. Aki megfelel a követelményeknek, az marad az első csapatnál, a többiek az Olimpia második csapatában játszanak majd", magyarázta Csík.

A második csapatról továbbra sem tudni sokat: a tervek szerint a negyedik osztályban szerepel majd és edzője a hírek szerint Mircea Bolba lesz. Rajta kívül szerepet kaphat Paul Mihai is.

Ami az első csapatot illeti, a fiúk szombaton Pusztadarócon egymás között meccselnek, majd a tervek szerint jövő héten a Zilahhal csapnak össze, július 21-17. között pedig edzőtáborba vonulnak Aknasugatagra.

Hogy ki is utazik el az edzőtáborba, az addig jórészt kiderül. Biztosnak tekinthető a 23 éves Dumitru Munteanu és a 26 éves Schwarzkopf István visszatérése, ők a második osztálytól visszalépő Nagyváradi Luceafarult hagyják el. Szintén az Olimpia játékosa marad a kapus Miron Bogdan: ő a tavasszal a Luceafarul kölcsönjátékosaként védett Szatmárnémetiben. Marad továbbá Vlad Bujor, az ő szerződését meghosszabbították. Elképzelhető, hogy az Olimpiában folytatja a 20 éves Cornel Ene is - a fiatal labdarúgó jelenleg a Kolozsvári CFR kötelékébe tartozik. Nem lesz viszont a sárga-kékek játékosa Zsiga Ervin és Heil Walter. A jelek szerint előbbi Marosvásárhelyen, utóbbi pedig jelenlegi csapatában, Vasluion folytatja pályafutását.

Avasőjváros - Olimpia 0-2
Az Olimpia összeállítása:
1. félidő:
Man - Ionescu, Sabău, Silaghi, Gherman, Pop Marian, Ursan, Roghină, Roatiş, Kinczel, Lemac. Játszott még: Bákai, Horváth.
2. félidő: Ţuţuras - Bumba, Rácz, Tuşer, Armaş, Cădar, Ciorba, Mezei, Ambrus, Magdás, Toma.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: