2020-07-24 14:59:29• hírek • MTI

A Kolozsvári CFR-nél már 26 személy fertőződött meg

Fotó: facebook.com/cfr1907
Fotó: facebook.com/cfr1907

Az elmúlt két év román bajnokcsapatánál, a Kolozsvári CFR-nél már 26 személy fertőződött meg az új típusú koronavírussal - közölte pénteken Justin Stefan, a román Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF) főtitkára.

Elmondta, hogy a kolozsvári együttesnél a fertőzöttek közül 16 játékos, további tíz személy a technikai stáb tagja. Az első esetet július 18-án fedezték fel, a Kolozsvári CFR-nek aznap kellett volna a bajnoki cím sorsa szempontjából fontos meccset játszania a bukaresti FCSB csapatával, de a találkozót elhalasztották.  


Romániában több csapatnál is vannak fertőzöttek, a kolozsváriaknál jegyezték a legtöbb esetet. Ezen kívül a Dinamo Bucuresti, a FC Botosani és az Universitatea Craiova játékosai és stábtagjai fertőződtek meg. A másodosztályt is újrakezdték a koronavírus-járvány kitörése után elrendelt kényszerszünet után, ott három együttesnél jeleztek megbetegedéseket. Négy játékvezető tesztje is pozitív lett.


A román élvonalban a CFR és a Craiova harcol a bajnoki címért, jelenleg utóbbinak négy pont előnye van a felsőházi rájátszásban két fordulóval a vége előtt úgy, hogy a CFR egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. A koronavírusos fertőződések miatt azonban kérdésessé vált a bajnokság befejezése.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: