2013-04-06 15:49:51• hírek • Kocsis Zoltán

A Kölcseyvel ismerkedhettek a kicsik

Az igazgatónő kiemelte, hogy a Kölcsey Ferenc Főgimnázium délutáni tevékenységekkel is igyekszik segíteni a szülőknek.

Szombat délelőtt a szülők és a csöppségek ismerkedhettek meg a Kölcsey Ferenc Főgimnázium kínálta lehetőségekkel, a tanintézmény ugyanis az országos programnak megfelelően nyílt napot tartott az előkészítő osztály előtt álló gyerekek számára.

A csöppségeket Dobai Réka tanító, az előkészítő osztály pedagógusa vette gondozásába, énekes, játékos, mozgásos gyakorlatokkal igyekezvén oldani a hangulatot és ledönteni a gyerekek gátlásait. A szülők közben a padokban ülve mosolyogva figyelhették csemetéjüket és azon morfondírozhattak, vajon jó kezekbe kerül szemük fénye.

Ezt követően a gyerekek a tanteremben folytathatták az ismerkedést és kóstolhattak bele abba, mi is vár rájuk szeptembertől, míg a szülők a szomszédos teremben tekinthették meg a főgimnáziumot bemutató anyagot. Az elválás azonban nem mindenki számára ment könnyen, több csöppség szemében is megcsillant egy-két könnycsepp.

„Fontos, hogy a szülők lássák, hova kerülnek majd gyerekeik, mint ahogy az is, hogy lássák és megértsék, mit is jelent az előkészítő osztály", magyarázta a nyílt nap célját Pataki Enikő igazgatónő. „Ez egy remek alkalom arra is, hogy megismerkedjünk a szülőkkel is. Meggyőződésem szerint egy iskola csak a szülőkkel együttműködve működhet. Sikeres iskola mögött sikeres szülői közösségnek kell állnia", tette hozzá.

Fontos tudni, hogy napjainkban már tart a beiratkozási időszak, a gyerekeket első lépésben április 20-ig lehet beíratni az előkészítő osztályokba. A Kölcseyben jelen pillanatban 25 előkészítős jár és ugyanennyit várnak jövőre is.

„Az első év után teljesen pozitívak a tapasztalataink az előkészítő osztállyal kapcsolatban. Eddig túl nagy volt a törés az óvoda és az első osztály között. Most a gyerekeknek van idejük átszokni, alkalmazkodni. Az egyik legnagyobb nehézséget számukra a folyamatos koncentrálás okozza - az előkészítőben van idejük ehhez átszokni", mondta Pataki Enikő.

Kolcsey nyilt nap from Szatmar.ro on Vimeo.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: