2012-03-24 15:59:29• hírek • Póti Orsolya

Iskola másként a Református Gimnáziumban

Április 2-6. között „Iskola másként" címmel lesz rendhagyó oktatás a romániai tanintézményekben. A Szatmárnémeti Református Gimnáziumban is érdekes programok várják a diákokat és a tanárokat azon a héten.

Első alkalommal kerül megrendezésre az „Iskola másként" elnevezésű rendhagyó oktatási hét. Van ahol kirándulásokon, kézműves tevékenységeken és sportrendezvényeken vesznek részt az osztályközösségek, máshol pedig a filmnézésre, az irodalomra, vagy a zenére fektetik a hangsúlyt.

A Szatmárnémeti Református Gimnázium közössége a tervek szerint mindenből kiveszi majd részét, hiszen sporteseményektől kezdve, a kulturális és szórakoztató rendezvényeken keresztül a vallásos eseményekig mindenben részt vehetnek a diákok, és a várva várt kirándulás sem marad el.

A programok szervezői - diákok és tanárok - a rendhagyó oktatási héten főként a zenei képzésre fektetik a hangsúlyt, ugyanis tervben van egy diákzenekar létesítése, valamint népi és vallásos énekeket is tanulhatnak a zenés programokban résztvevők. Felekezeti iskola lévén a szervezők nem feledkeznek meg a közelgő ünnepről, a Húsvétról sem. Ennek jegyében zajlik majd lelki felkészülés, a népi játékok, valamint a kézműves foglalkozás.

Az „Iskola másként" keretében a diákok olyan intézményekbe látogatnak majd, mint a Szatmári Caritas Szervezet által működtetett Open Club, a Szent József Központ és a Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége.

A keddi nap a kirándulások napja lesz: a középiskolásak Nagyváradra, a kisebbek pedig többek között Koltóra és Misztótfaluba látogatnak. Szerdán a különféle sporttevékenységeké a főszerep: a diákok és tanárok egyaránt focizhatnak, kosarazhatnak, de részt vehetnek tollaslabda versenyen, asztalitenisz versenyen és sakk vetélkedőn is.

Az irodalom és történelem kedvelői különféle előadásokon vehetnek részt, mindemellett pedig filmeket vetítenetek híres sportolókról, nagy zeneszerzők életéről, valamint jelentős történelmi eseményekről.

A rendhagyó oktatási héten a középiskolás diákoknak bemutatkozik a Sapientia Egyetem, illetve a Partiumi Keresztény Egyetem is. A különleges hétről a diákoknak tudósítaniuk is kell majd a Szatmár.ro  és a Szatmári Magyar Hírlap újságíróinak, valamint a City Rádió egyik munkatársának segítségével - árulta el  Varga-Bressel Christiane magyartanárnő.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: