2008-11-21 18:38:42• hírek • Balogh Anita

A Kölcsey nyerte a pódium-vetélkedőt

Négy csapat nevezett be az idei Ifjú szívekben élek nevet viselő pódium-vetélkedőre, melynek helyszíne a Dinu Lipatti Filharmónia volt.

Immár hagyomány, hogy az Érmindszenti zarándoklattal egybekötve megszervezik az Ifjú Sszívekben élek című pódium-vetélkedőt, amelyen a résztvevő csapatok főleg Ady Endre verseiből összeállított zenés irodalmi műsort adnak elő.

Idén négy csapat nevezett be a vetélkedőre, s mindannyian színvonalas összeállítást adtak elő. A műsorokat neves szakmai zsűri értékelte, melynek tagjai voltak: András Gyula színművész, a zsűri elnöke, Csekéné Kolcsár Irén kolozsvári irodalomtanár, Cs. Nagy Ibolya irodalomkritikus Debrecenből, Fejérdy Zille budapesti zenetanár és Varga Attila miniszteri főtanácsos Budapestről.

A vetélkedőt a Kölcsey Ferenc Főgimnázium csapata nyerte (Hermann Szabolcs, Horvát Jerald és Jakab Kárin) a Szent kéj a csók és szent az élet című előadással. Második helyezett lett a miskolci Montázs Drámapedagógiai és Közművelődési Egyesület csapata, előadásuk címe: Örök harc és nász volt.

Harmadik helyen a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont csapata végzett a Minden ami volt, minden ami vár című irodalmi előadással, negyedik helyezett pedig a Református Gimnázium A jelszó: egymást kell túllicitálni című előadása lett.

A Református Gimnázium csapata

Részlet a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont előadásából

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: