2012-10-14 11:05:06• hírek • Kocsis Zoltán

A Kölcsey megsegítésére báloztak szombat este

„Utcára nyílik a Kölcsey-ajtó, kihallatszik belőle a szép muzsika szó" énekelhették volna szombat este azok, akik részt vettek a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban megrendezett szüreti bálon. A mulatságnak ráadásul jótékonysági célja is volt: az itt befolyt összegből a patinás iskola felszerelését szeretné bővíteni a vezetőség.

„Köszönetet szeretnék mondani a MADISZ-nak és a szatmárnémeti RMDSZ-nek, nélkülük nem jött volna létre ez a bál. E két szervezet tevékenységének a célja mindig is a közösségformálás volt és a hasonló rendezvények is ezt szolgálják. És köszönetet szeretnék mondani azoknak is, akik eljöttek erre a bálra, bizonyítván, hogy igen is van igény az ilyesfajta programra is", üdvözölte beszédében Pataki Enikő igazgatónő a támogatókat és azt a több, mint száz vendéget, akik megtisztelték jelenlétükkel az eseményt.

Amint arról már szó eset, a szüreti bál nem csak a szórakozás és a szórakoztatás nemes feladatát látta el, hanem karitatív jellege is volt: a befolyt összegből szeretné az intézmény megvásárolni a nemrég felújított díszterem hangosítását szolgáló berendezéseket. Ezért a belépés nem díjmentes volt, egy személynek 80, egy párnak 140 lejt kellett fizetnie.

Szerencsére a szatmári magyar közösség ismét nyitottnak bizonyult, több mint százan váltottak jegyet. A segítő jobbot nyújtott több ismert politikus is, többek között Kereskényi Gábor, Pataki Csaba és Maskulik Csaba, az RMDSZ képviselő illetve szenátorjelöltjei, Szász Piroska megyei tanácsos, képviselőjelölt, Balogh Sándor képviselőjelölt vagy Nagy Sándor esperes, megyei tanácsos.

A közel egy órás ünnepi műsor során fellépett a nemrég alakult szatmári Röpike néptánccsoport és a magyarországi Encsről érkezett Csikuska néptánccsoport, a talpalávaló pedig a tokaji Parapács zenekar biztosította.

A mulatság este 21.00 órakor kezdődött és hajnalig tartott.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: