2015-01-29 19:29:09• hírek • Kocsis Zoltán

A Kölcsey épületének teljes körű felújításáról fogadtak el tervet

Szatmárnémeti egyik első pályázataként nyújthatják majd be a Kölcsey Ferenc Főgimnázium teljes körű felújításáról szóló pályázatot, miután a csütörtökön összeült tanács elfogadta beruházás megvalósíthatósági tanulmányát.

A 2000-es évek épületvitáját követően a Kölcsey Ferenc Főgimnázium 2010-ben költözött jelenlegi otthonába, a Szatmári Irgalmas Nővérek egykori otthonába, az Eötvös (A.I. Cuza) utcába. Természetesen már a beköltözés előtt komoly tatarozásra volt szükség, ám az intézmény vezetősége azóta is évről évre jótékonysági bálokból származó bevételekből és egyéb forrásokból igyekszik minél lakhatóbbá, minél kellemesebbé tenni az épületet. Anna állaga azonban lehetetlenné teszi, hogy önerőből sikerüljön az teljes mértékben rehabilitálni. Itt lép be a képbe a helyi önkormányzat.

Maskulik Csaba és Butka Gergely tanácsosok kezdeményezésére Dorel Coica polgármester és Radu Roca alpolgármester 2013 augusztusában tüzetesebben is megvizsgálták a főgimnázium épületét, elsősorban az omladozó vakolat miatt már-már veszélyessé vált belső falakat. Mindez olyan problémával szembesítette a hivatal vezetőit, ami az önkormányzat erejét is meghaladja.

„Éppen ezért komoly sikernek tartjuk, hogy sikerült elérnünk: az önkormányzat elkészítette az épület teljes körű felújításának megvalósíthatósági tanulmányát", nyilatkozott a tanácsülés után Magyar Lóránd és Maskulik.

„Amikor az Európai Unió megnyitja ezt a pályázati tengelyt, akkor mi már kész anyaggal tudunk pályázni. És ez nagyon fontos! Ez lehet Szatmárnémeti első jelentős volumenű pályázata a 2014-2020-as pályázati időszakban", tette hozzá a két tanácsos a több millió euró értékű projekttel kapcsolatban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: