2016-08-11 17:00:58• hírek • Szatmár.ro

A Kölcsey épületének összes ablakát kicserélik

A főgimnáziumban nyáron sem áll meg az élet - hamarosan megkezdik a nyílászárók cseréjét.

A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban hamarosan komoly munka veszi kezdetét. A főgimnázum épületének felújítását a magyar kormány közel 800 ezer euróval támogatja, ebből az összegből fedezik az épület összes ablakának cseréjét, illetve a homlokzat felújításának költségeit. Az épület homlokzatán elvileg tavasszal kezdenek dolgozni, a nyílászárók cseréje pedig a napokban  kezdetét veszi. A mostani ablakok többségét ki sem lehet nyitni, le vannak szegezve, mások alig szigetelnek, így komoly minőségi változást hoznak majd az újak.

Pataki Enikő igazgatónőtől azt is megtudtuk, hogy a nyár elején már sikerült egy új idegennyelv-kabinetet létrehozniuk, amit 15 számítógéppel szereltek fel. Ezeken nyelvoktatásra tervezett számítógépes programok futnak. Ez különösen fontos, hiszen az iskola számos osztályában tanulnak a diákok megnövelt óraszámban idegennyelvet, és két kettős tannyelvű osztály is működik. Kibővítettek egy kisebb informatika-labort is, így összesen három teremben, 90 számítógépen lehet majd informatikát oktatni.

Emellett már kifestettek 8 osztályt és a tornatermet is. Az iskolai év megkezdéséig még sor kerül az iskola udvarán található zöldövezet újrafüvesítésére és az oktatási intézményhez tartozó bentlakásban is elvégzik az évente kötelező felújításokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: