2012-01-10 13:41:04• hírek • Póti Orsolya

Hétfőn indul a Discovery Iskola

A Discovery Networks és az Oktatási Minisztérium közösen fejlesztette ki Romániában a Discovery Iskola elnevezésű programot, melynek keretében a Discovery Channel naponta egy-egy oktatási műsort sugároz. Szatmár megyében három iskolában követhetik majd nyomon, hogy a program alkalmazása milyen hatással van a diákok ismeretére.

Január 16-án indul a Discovery Iskola , amely az iskolában folyó oktatás attraktív formában történő kiegészítését szolgálja. A Discovery Channel tévécsatorna naponta 14 órától egy-egy oktatási műsort sugároz: hétfőn matematika, kedden kémia, szerdán biológia, csütörtökön fizika témájú műsort, pénteken pedig valamely más tudományágról szóló tanórát vetítenek.

Daniel Funeriu oktatási miniszter szerint, ezek a diákokhoz és tanárokhoz egyaránt szóló műsorok nem helyettesítik a tanórákat, hanem azok hatását kívánják növelni azoknak az eszközöknek a felhasználásával, amelyekkel a televízió rendelkezik.

Az országban jelenleg 110 olyan iskola van, amelynek tanárait felkészítik a scoala.discovery.ro honlapon található anyagokból. Szatmár megyében három iskolában - a "Mihai Eminescu" Nemzeti Kollégiumban, a "Grigore Moisil" Általános Iskolában és a Nagykárolyi 3. Számú Általános Iskolában követhetik nyomon azt, hogy a program alkalmazása milyen hatással lesz a diákok tudására.

A program, amelyet az V-XII. osztályok számára dolgoztak ki és tartalmukat a hazai tantervhez igazították semmiféle költséggel nem jár az Oktatási Minisztérium számára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: