2019-06-07 05:02:07• hírek • Nagy Tímea

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium nyolcadikosai is elköszöntek az iskolától és közösségétől

Zsúfolásig telt a díszterem a Kölcsey Ferenc Főgimnázium nyolcadik évfolyamos diákjainak ballagásán.

A diákok színvonalas irodalmi és zenés műsorral köszöntötték a jelenlévőket és köszönték meg tanáraiknak és családjuknak a hosszú éveken át tartó támogatást és szeretetet, amit tőlük kaptak. A társaik számára is tartogattak néhány kedves pillanatot a csaknem fél órás műsorban. A beszédek sorában első a végzősöké volt. A gyermekeknek már korántsem nevezhető csapat búcsúja felelevenítette a boldog diákéveket és reménnyel teintett a jövő felé. Az osztály a könnycsalogató szavakkal háláját fejezte ki a családok és az iskolai munkaközösség számára. 

 

 

Az ünneplőbe öltözött iskolásokat ezt követően a főgimnázium aligazgatónője, tanáruk, Szilágyi-Czumbil Judit köszöntötte és szólt pár szót az ünneplő közönséghez. Örült annak és külön megköszönte a szülők számára, hogy négy vagy nyolc évvel ezelőtt ezt az iskolát választották csemetéjük számára. A választás megtisztelő, hiszen nem kis felelősséggel jár az oktatás és a nevelés, főként ebben a jelentőségteljes időszakban.

 

 

A gyermekekből fiatal felnőttek váltak - fűzte tovább gondolatait, s látta el a tarisznyásokat pár jó tanáccsal. Arra intette őket, hogy ne keressék továbbra sem a munkát nem kívánó jó eredmények bizonyítványait, s ne elégedjenek meg a kevesebbel és a gyengébbel, hiszen a Kölcseyben sem tették. Az iskola munkaközössége arra törekedett, hogy szorgalomra, teljesítményorientált hozzáállásra és alaposságra tanítsa a fiatalokat, s a tanárnő erre a hozzáállásra buzdította őket az életük hátralevő részében. Ezzel az elhatározással baj nem érheti őket, de ha szembe jön egy probléma, leküzdik könnyű szerrel, míg a hozzáállásuk töretlen, s szűntelen pozitívan és megoldás-orientáltan lépnek a tettek mezejére.

 

 

Pataki Enikő igazgatónő egy verset hozott az ifjaknak, s nem mint intézményvezető szólt hozzájuk, hanem a tanáruk. Kányádi Sándor Vannak vidékek című költeményét adta elő, s ezzel az üzenetét a ballagók tarisznyájába csempészte.

 

"(...) vannak vidékek viselem
akár a bőrt a testemen
meggyötörten is gyönyörű
tájak ahol a keserű
számban édessé ízesül
vannak vidékek legbelül"

 

Pataki a szülőknek külön megköszönte, hogy az iskolára esett a választás sok évvel ezelőtt, s a közös úton partnerek voltak minden téren. A tanároknak pedig azért volt hálás, hogy ennyire eredményes, szorgalmas osztályközösséget neveltek a gyermekek csapatából. Ezt követően a különdíjasokra tért át.

 

 

A jó tanulmányi eredményekért járó oklevelek és könyvjutalmak kiosztása előtt azokat a ballagókat szólította egyenként, akik az országos tanulmányi versenyeken értek el jó eredményeket az iskolát és Szatmár megyét képviselvén az adott megmérettetésen. Az első díjat ebben a kategóriában Nagy Boglárka vitte el, aki nyolc versenyen, összesen tizenöt alkalommal szerepelt sikeresen.

 

 

A legjobb tanulók számára az osztályfőnökük, Bartha Helga adta át az okleveleket és a könyvjutalmakat. A Kölcsey Ferenc Főgimnázium osztályátlaga 9,43. Az első tanuló szintén Nagy Boglárka lett, akinek négyéves átlaga 9,99. 25 különböző versenyen ért el szép eredményeket a négy év folyamán, s van olyan vetélkedő, melyen többször is megfordult. Második díjas Sipos Timoteus Dénes 9,78-cal, harmadik Antal Mátyás 9,7-el.

 

 

A gyermekek számára sok sikert és kitartást kívánt mindenki. A szülők már repesve várták, hogy átölelhessék őket, és úgy virágcsokrokkal, mint dicsérő szavaikkal halmozzák el az ügyes, szorgalmas csemetéiket.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: