2010-10-28 12:33:01• hírek • Pogár Demeter/MTI

A Kleopátra helyett az Avatar 2 és 3

James Cameron rendezi meg az Avatar 2. és 3. részét - jelentette be szerdán Los Angelesben a Fox Filmed Entertainment. Az Oscar-díjas rendező szerződése 2015 végéig szól, így aligha ő valósítja a Sony 3 dimenziós Kleopátra-projektjét, amelynek főszereplője a tervek szerint Angelina Jolie lesz.

A Fox szerint az Oscar-díjas rendező a jövő év elején fog bele a maga teremtette misztikus világról szóló történet folytatásának forgatókönyvébe, majd 2011-ben megkezdi a film forgatását. Cameron maga dönti majd el, hogy egy szuszra kívánja-e felvenni a két film anyagát.

Az Avatar második részét, amelynek még nem adtak címet, 2014 decemberében, a harmadik részt pedig egy évvel később tervezik a nagyközönségnek bemutatni.

Cameron közleménye szerint "ritka lehetőség", ha egy filmalkotó fantáziavilágot építhet és figyelemmel kísérheti annak növekedését is. A rendező szerint a cél az, hogy elérje és túlteljesítse a közönségnek az Avatar gazdag vizuális világával és a mesefűzés erejével kapcsolatos elvárásait. Az Avatar két következő részének története önmagában is teljes lesz, de egyúttal beleilleszkedik majd a trilógia mesefolyamának ívébe is.

Az Avatar minden idők legjövedelmezőbb filmje, amely a Fox  szerint csak a mozibevételekből 2,8 milliárdot hozott. Az alkotás a Blu-ray DVD-k eladása terén is világelső.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: