2014-02-14 16:13:02• hírek • Czinzel László

A Képzőművészeti Múzeum portréiból nyílt tárlat

A Szatmár Megyei Múzeum tulajdonában levő portrékból nyílt képzőművészeti kiállítás.

Különleges kiállítás nyílt február 14-én 17 órai kezdettel a Vécsey házban található Képzőművészeti Múzeumban. Ez alkalommal az emeleti kiállítótermekbe várták a művészet-kedvelőket, hiszen ott állították össze a "Portrék a Képzőművészeti Múzeum kollekciójából" című tárlatot.

A cím gyakorlatilag elmond mindent a kiállításról: ez alkalommal olyan alkotások kerültek a nagyközönség elé, amelyek tulajdonosa immár a múzeum. Ezek az alkotások portrék: szobrászati alkotások, festmények, rajzok, amelyek hol ismert, hol ismeretlen személyeket ábrázolnak neves alkotók munkáin. A kiállításban szerepel egyebek mellett egy gróf Széchenyi István szobor-portré, egy Gellért Sándort ábrázoló alkotás, egy másik nagy méretű festmény pedig Mihai Viteazult ábrázolja.

Alkotók szempontjából láthatunk műveket az 1800-as évekből, de kortárs festmények-szobrok is szerepelnek a tárlatban. A tárlatot megtekintve megismerkedhetünk Aurel Popp több portréjával, Litteczky Endre, Feszty Árpád, Ziffer Sándor, Nagy Oszkár, Paul Erdős, Petfes József, Ion Sasu, Valer Sasu, Radu Ciobanu és Tóth Zoltán munkáival is.

A tárlat április 29-ig várja a látogatókat.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: