2014-01-05 14:01:24• hírek • Szatmar.ro

A Kék-tó volt az idei első uticél

Január 4.-én, szombaton, a felsőbányai Kék-tó környékét vették célba a Szatmárnémeti Természetjárók Vadady-Filep Gyula szervezésében. Ez volt 2014 első, újévköszöntő kirándulása.

A társaság reggel 7:20-kor találkozott a szatmárnémeti vasútállomáson. Innen vonattal utaztak Nagybányáig, majd a nagybányai állomástól menetrend szerinti busszal Felsőbánya központjáig. Innen aztán már gyalogosan folyatták útjukat a meglehetősen meredek terepen a Kék-tóhoz, amely egy beszakadt bányaüregben képződött.

Bár az időjárás itthon még esősnek mutatkozott, mégis 36 bátor, kitartó kirándulni vágyó indult útnak nagy lelkesedéssel, jó hangulatban. Akiket elijesztett az eső, később bánhatták, mivel Nagybányán száraz idő fogadta társaságot, és egész nap kellemes kiránduló idő volt, még a nap is kisütött.

A kirándulók Kék-tó partján fogyasztották el az otthonról hozott ebédet, majd bejárták a környéket: áfonyabokrok között felmentek a közeli, 851 méter magas hegycsúcsra a kereszt fölött, majd a szakadékhoz és az Ököri-bánya bejáratát és a barlangot is megtekintették. Lenyűgözte őket a hegytetőtől látható gyönyörű panoráma is.

Mivel nagy igény mutatkozik, Vadady-Filep Gyula rendszeressé tervezi tenni a túrákat. Az idei évben előre láthatóan kéthetente, vasárnap tervez majd rövidebb kirándulásokat, az időjárás függvényében. A tervezett túrákról időben értesítik majd az érdeklődőket. Amint megérkezik a melegebb idő, akár több napos kiruccanásokra is számítani lehet.

További kedvcsináló képeket a Szatmárnémeti Természetjárók facebook csoportjának oldalán találni. A csoport amelyhez természetbarát túrázni vágyó érdeklődő csalatkozását szeretettel várja!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: