2020-01-17 10:17:49• hírek • közlemény

A Kárpát-medence magyarságának képviselői 10. alkalommal találkoztak Tarpán, az Összetartozás Napján

Pataki Csaba, a Szatmár megyei RMDSZ elnöke és Nagy Szabolcs ügyvezető elnök képviselte megyénket az Összetartozás Napján, melynek a magyarországi Tarpa település immáron 10. éve ad otthont. 

A felvidéki, szatmári, kárpátaljai, székelyföldi és magyarországi régiók képviselőit Tilki Attila parlamenti képviselő és Szécsi Szabolcs, Tarpa község polgármestere látta vendégül az együttgondolkodás jegyében. A már tízedik alkalommal megrendezett nagysikerű rendezvényen a résztvevőket a rendezvény ötletgazdája és fővédnöke, Papcsák Ferenc, a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottságának elnöke köszöntötte. A közös megbeszéléseket követően a résztvevők az emlékezés koszorúit helyezték el Rákóczi Ferenc fejedelem szobránál, Tarpa szülöttének, a híres kurucvezérnek, Esze Tamásnak a teljes alakos szobránál, illetve a Bajcsy Zsilinszky emlékműnél.


Pataki Csaba, aki már több éve meghívottja és résztvevője e rendezvénynek, elmondta: az Összetartozás napja az a kapocs, mely az együttgondolkodás jegyében munkálkodó intézmény- és közösségi vezetőket évről évre összeköti. A hagyományosan év elején szervezett találkozó mindezek mellett jó alkalom az elmúlt év közös munkájának és eredményeinek kiértékelésére, illetve az új év kihívásaira való felkészülésre.







 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: