2009-09-03 15:37:08• hírek • Parajdi Andrea

A Károlyi Kastélyban ülésezett a fejlesztési tanács

Csehi Árpádot, a Szatmár Megyei Tanács elnökét választották az Észak-Nyugati Fejlesztési Tanács elnökévé. Új posztját az elkövetkezendő egy évben töltheti be -döntöttek az Észak-Nyugati Regionális Fejlesztési tanács csütörtöki ülésén, amelyet a Nagykárolyi Kastélyban tartottak meg.

A hat megyét -Szatmár, Kolozs, Szilágy, Beszterce-Naszód, Máramaros, Bihar- magába foglaló Észak-Nyugati Fejlesztési Tanács szeptember 3-án tartotta soros ülését, ezúttal Szatmár megyében, a Nagykárolyi Kastély gyűléstermében. -Még akkor egyeztünk meg abban, hogy itt szervezzük meg az egyik ülésünket, amikor a Károlyi kastély felújításának projektjéről döntöttünk a regionális tanácsban. Ezáltal arra is lehetőség nyílt, hogy a régióban lévő megyék képviselő közelebbről is megismerhessék Nagykárolynak ezt az ékességét - mondta el lapunknak Csehi Árpád, akit ezen az ülésen neveztek ki az Észak-Nyugati Fejlesztési tanács elnökévé, vele párhuzamosan pedig míg Mircea Man, a Máramaros Megyei tanács elnöke alelnöki funkciót kapott.

Csehi szerint ez a kinevezés mindenképpen előnyös Szatmár megye számára, hiszen így elnökként neki kell a többi régióval a kapcsolatot tartania, amelyek által akár közös projektek készítésére is lehetőség nyílhat. Csehi azt mondja mindezek mellett a kormány szintjén is megpróbál majd újabb erőforrásokat kérni elsősorban iskolafejlesztésekre, és az egészségügy terén.

Az ülésen napirenden szerepelt az Észak-Nyugati Fejlesztési Ügynökség az idei év első felében kifejtett tevékenységének értékelése, illetve a régiót illető, már finanszírozási szerződéssel rendelkező projektek áttekintése is.


Csehi Árpádot, a Szatmár Megyei Tanács elnökét választották az Észak-Nyugati Fejlesztési Tanács elnökévé.
A kastélykert hangulatát a lovastevékenységek is fokozzák


Miután a 24 fős tanács átbeszélte az ülés négy napirendi pontját Kovács Jenő, Nagykároly polgármestere körbevezette őket a kastélykertben. Bemutatta a kert mai is funkcionáló lovardáját, ahol a helyi lovas-egyesült rögtönzött lovaskocsikázásra is meginvitálta az elöljárókat.

Ezt követően a kastély báltermében a polgármester röviden ismertette a felújítás elképzeléseit. Mint mondta nem csak magát a kastélyt kívánják kívül-belül modernizálni, hanem éppen a lovastevékenységek miatt egy kifutót is szeretnének megvalósítani a megnyert pályázattal. A munkálatok hamarosan el is kezdődhetnek, amint befejeződik a licitre jelentkezett három cég ajánlatának elemzése és a nyertes vállalat kihirdetése -tájékoztatta Kovács, a régióvezetőket.

A kastély különleges hangulatát tovább fokozta egy néptáncegyüttes és egy keringőt előadó tánccsoport bemutatója is.


hat megyét -Szatmár, Kolozs, Szilágy, Beszterce-Naszód, Máramaros, Bihar- magába foglaló Észak-Nyugati Fejlesztési Tanács szeptember 3-án tartotta soros ülését, ezúttal Szatmár megyében, a Nagykárolyi Kastély gyűléstermében.

hat megyét -Szatmár, Kolozs, Szilágy, Beszterce-Naszód, Máramaros, Bihar- magába foglaló Észak-Nyugati Fejlesztési Tanács szeptember 3-án tartotta soros ülését, ezúttal Szatmár megyében, a Nagykárolyi Kastély gyűléstermében.
Táncbemutatóval is kedveskedtek a régióvezetőknek Nagykárolyban


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: