2012-08-06 12:40:19• hírek • Póti Orsolya

A Kálváriában lépett fel a Consonantia

A szatmárnémeti filharmónia kamarazenekara, a Consonantia augusztus 5-én a Kálvária templomban adott színvonalas koncertet. A zenekar Händel, Vivaldi, Veracini és Sammaratini darabokkal örvendeztette meg a közönséget.

Vasárnap este szinte teljesen megtelt a szatmárnémeti Kálvária templom, ugyanis a Consonantia kamarazenekar fantasztikus koncerttel készült. A „Dinu Lipatti" Filharmónia kamarazenekara már több alkalommal is koncertezett Szatmár megye templomaiban, és folytatja ezt a hagyományt, hiszen rendkívül népszerű a zenekedvelők körében.

A Consonantia kilenc tagja Fátyol Rudolf hegedűművész, szólista irányításával egy-egy Händel, Vivaldi, Veracini és Sammaratini darabot játszott, és természetesen a ráadás sem maradt el.

A zenekedvelő közönség ezen a héten is szimfonikus koncert várja. A filharmónia zenekara augusztus 9-én, csütörtök este 20.00 órától egy szabadtéri koncert keretében mutatja be a nyári turnék repertoárját.

Műsoron a Tell Vilmos opera nyitánya és részlet Delibes Coppelia című balettjéből, továbbá olyan közismert zeneszerzőktől csendülnek fel művek, mint Strauss, Chopin és Brahms. A koncerten vezényel Franz Lamprecht, a filharmónia állandó karmestere.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: