2013-01-14 19:46:49• hírek • Kocsis Zoltán

A KRESZ változásairól beszélgettünk a First Drive-val

A kormány döntése alapján Romániában néhány komoly változás történt a KRESZ terén - ezzel az elmúlt hetekben a sajtó többször is foglalkozott. Megkerestük a First Drive autósiskolát, ahol megtudtuk azt, ami az olvasók számára talán a legfontosabb - a módosítások következtében nem változik az oktatás és a jogosítvány megszerzésének költsége!

„A legnagyobb sajtóvisszhangot a robogók vezetéséhez szükségessé vált jogosítvány kapta valamint az, hogy a jövőben orvosi vizsgán is részt kell vennie annak, akinek lejár a jogosítványa. Aki viszont a közeljövőben szeretne A, B, C, D vagy E kategóriájú vezetői engedélyt szerezni, annak tudnia kell, hogy több esetben is változott a korhatár", emelte ki Madarász Csaba, a First Drive Autósiskola vezetője. Az egyik legfontosabb módosítás ennek következtében, hogy az A kategóriájú jogosítványt csak az szerezhet, aki már betöltötte 24. életévét vagy már legalább két éves tapasztalata van A2 kategóriában. Be kell töltenie a 24. évet az is, aki a D kategóriájú jogosítványra pályázik, amihez szükség van két év C régiségre is. Utóbbit pedig csak 21 év fölöttiek szerezhetik meg.

A legtöbbeket érdeklő és érintő B kategóriában viszont nem történt számottevő változás - legalábbis nem olyan, ami a tanulót vagy a vizsgázót érintené. Procedurális változások lesznek, ám hogy pontosan melyek lesznek ezek, azt egyelőre nem tudni - pedig a törvény öt nap múlva hivatalosan életbe lép!

„A KRESZ változásai azonban nem vonnak maguk után drágulást. Rövid távon tehát nem várható, hogy az autós iskolák megemeljék az oktatás árát", mondta Madarász Csaba. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy az év során nem módosulnak majd az árak, mivel az iskoláknak követniük kell az infláció okozta üzemanyagár-változásokat, tette hozzá.

A First Drive volt eddig is az az iskola, amely a legtöbb nyereményjátékban vett részt és sokakat érdekelhet, hogy ez az üzletpolitikán politika változik-e az idén. „Néhány nyereményjátékunk már több éves múltra tekint vissza, ezekkel sokaknak sikerült hozzájárulnunk a költségeik csökkentéséhez", magyarázta Madarász. „Ezek a játékok, akciók idén is folytatódnak majd", tette hozzá. A First Drive több tanulóját juttatta el egy-egy wellness-hétvégére az előző években, Madarász pedig ígérte: idén is lesznek olyan akcióik, amelyekkel feledhetetlen élményt tudnak nyújtani tanulóiknak.

Szatmárnémeti egyik legmenőbb autósiskolája és Szatmár megye legolvasottabb hírportálja, a Szatmár.ro eddig is több sikeres játékot bonyolított le közösen és ígérjük, ez idén sem lesz másként!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: