2014-06-27 10:53:19• hírek • Szatmár.ro

A KFS Trió és a Tavitian-Cserey duó koncertezett

Dzsesszkoncertet tartottak csütörtök este a szatmárnémeti Nagy Zsinagógában.

A dzsesszmuzsika hangjai töltötték meg csütörtök este a zsinagógát: két remek produkciót hallgathatott meg a közönség, olyanokat, amelyeket mielőbb érdemes lenne újrahallgatni. A G. M. Zamfirescu Művelődési Központ által szervezett koncerten előbb a szatmári KFS Trió lépett fel, nagyon kellemes meglepetést okozva a közönségnek.

A trió tagjai - Szátvári Csaba (gitár), Fazekas József (basszusgitár) és Kányádi Róbert (dob) - régi ismerősei a szatmáriaknak, több zenekarban is zenéltek együtt, ám így, együtt jó ideje nem léptek fel.

A zenészek improvizáltak, különböző témákat dolgoztak fel, a hallgatóság pedig imádta őket, ezért valószínűleg hamarosan újabb koncerten láthatjuk viszont a KFS Trió tagjait.

A KFS Trió koncertje

A folytatásban a két legendás előadó duója, a messze földön híres dzsessz-zongorista, Harry Tavitian és a szatmáron élő, de szintén ismert és elismert Cserey Csaba közös fellépése követte. Harry és Csabcsi a színpadon szinte testvérek: villámgyorsan reagálnak egymás gondolataira, a ritmust, a dallamokat mesteri módon illesztik össze. Nem is csoda, hiszen jó ideje együtt zenélnek, közös albumuk is megjelent már, Európa számos pontján léptek fel együtt.

Másfél órás koncertjük magával ragadta a hallgatóságot, a felcsendülő dallamok pedig igazán meglepték a zenéjüket ismerőket, ugyanis most új témákhoz, dallamokhoz nyúlva zenéltek.

Harry Tavitian és Cserey Csaba

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: