2012-05-24 15:32:22• hírek • Szatmár.ro

A KDNP fiataljai sok sikert kívántak az RMDSZ-nek

A magyarországi Keresztény Demokrata Néppárt ifjúsági szervezete sok sikert az RMDSZ Szatmár megyei jelöltjeinek a helyhatósági kampányban.

A KDNP ifjúsági szervezete, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) országos és debreceni szervezetének tagjai május 24-én hivatalos látogatást tettek a Szatmárnémetiben. A Szatmár Megyei Ifjúsági Tanács, a MIÉRT országos elnökségének Szatmár megyei tagjaival és a Szatmár Megyei Diák Szövetség vezetőivel egyeztettek a közös terveket illetően.

Kocsis Dániel, az IKSZ nemzetpolitikai munkacsoportjának tagja vezetésével érkező vezetőségi tagok az egyeztetés során elmondták, hogy szeretnék az eddigieknél is szorosabb együttműködést a helyi magyar ifjúsági szervezetekkel.

A fiatalok a Romániai Magyar Demokrata Szövetség székházában találkoztak a helyi Magyar ifjúsági vezetőkkel és Csehi Árpád Szabolccsal, a Szatmár Megyei Tanács elnökével.

Az egyeztetésen többek között szó esett konkrét tervekről, közös programokról is. Csehi Árpád Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács elnöke szorgalmazta, hogy a fiatalok közös találkozókon dolgozzanak ki olyan terveket, amelyekre önkormányzati és uniós forrásokat lehetne lehívni.

Csehi Árpád is részt vett az ijfúsági szervezetek találkozóján

Csehi teljes támogatásáról biztosította a szervezetek képviselőit, jelezve, hogy korábban ő is a szatmári ifjúsági szervezetekben tevékenykedett. "Szatmár megyének az elmúlt négy évben intézményesített és jó kapcsolata volt a magyarországi határmenti megyékkel. Több határmenti pályázatot sikerült közösen lebonyolítani a térség fejlesztéséért. Az ifjúsági szektorban is fontos a szoros együttműködés, és a pályázati lehetőségek pontos ismerete, majd esetleg közösségépítő rendezvények szervezésére ezeknek a lehetőségeknek a kihasználása. "- mondta az elnök.

A Keresztény Demokrata Néppárt ifjúsági szervezetének képviselői sok sikert kívántak az RMDSZ jelöltjeinek és személyesen Csehi Árpád Szabolcsnak a június 10-i helyhatósági választásokon való részvételhez. A beszélgetésen a helyi ifjúsági szervezetek részéről részt vet Kovács Máté és Nagy Szabolcs, a MIÉRT országos elnökségének tagja valamint Kölcsey Norbert az SZMDSZ elnöke. Az IKSZ képviselői örömmel üdvözölték, hogy mindhárom ifjúsági vezető is helyet kapott a helyhatósági választáson induló RMDSZ megyei és helyi tanácsosi csapatban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: