2014-04-03 12:58:55• hírek • MTI

A Juventus megtörné a negyeddöntős átkot

Több korábbi győztessel, izgalmasnak ígérkező párharcokkal csütörtökön rendezik a labdarúgó Európa Liga negyeddöntőjének első mérkőzéseit.

A sorozat elsőszámú esélyese, az olasz bajnokságban címvédő és jelenleg is listavezető Juventus - amelynek stadionjában rendezik majd májusban a döntőt - a hazai környezetben veretlen Olympique Lyon vendége lesz.

Antonio Conte együttese még nem talált legyőzőre, amióta a Bajnokok Ligájából átkerült a második számú kontinentális kupaküzdelembe, ugyanakkor egy hosszú sorozatot kell majd megszakítania. Utóbbi három európai kupa-negyeddöntős párharcában ugyanis egyszer sem győzött, ráadásul hat mérkőzésen mindössze egy gólt szerzett, igaz, mindegyik találkozót a Bajnokok Ligájában játszotta.

A 2004/05-ös idényben a későbbi győztes Liverpooltól az Anfield Roadon 2-1-es vereséget szenvedett a torinói csapat, majd a visszavágón gól nélküli döntetlen született. Egy évvel később az Arsenal 2-0-ra diadalmaskodott a Highburyben, a második találkozón pedig ismét nem esett gól. Tavaly a szintén későbbi győztes Bayern Münchennel találkozott a Juve, de kettős vereséggel búcsúzott.

Ami a további párosítást illeti: az FC Porto és a Sevilla párharcában két korábbi győztes találkozik egymással, a portugálok 2003-ban - még José Mourinho irányításával -, valamint 2011-ben hódították el a trófeát, míg az andalúzok egymást követő két szezonban, 2006-ban és 2007-ben emelhették magasba a kupát. A Porto a 2011-es menetelés közben a legjobb 32 között került össze a Sevillával, akkor az első mérkőzést 2-1-re nyerte Spanyolországban, a visszavágón 1-0-ra kikapott, de idegenben szerzett több góljának köszönhetően így is továbbjutott.

A 2004-ben győztes Valencia az előző fordulóban Gulácsi Péter csapatát idegenben, emberhátrányban futballozva búcsúztató Basel otthonába látogat, míg az AZ Alkmaar a Benficát látja vendégül csütörtökön.

Európa Lige negyeddöntő első meccs:

Olympique Lyon-Juventus 22.00 Story4, DigiSport1.ro, DolceSport1
Porto-Sevilla  22.00 DigiSport1.hu, DigiSport2.ro, DolceSport2
Basel-Valencia 22.00 DigiSport2.hu, DigiSport3.ro
Az Alkmaar - Benfica 22.00

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: