2017-03-31 14:08:14• hírek • Kocsis Zoltán

A Juventus elleni meccs előtt küldték el az ex-milanost

Balról jobbra - Angelo Cocian, Bogdan Andone, Villand Róbert
Balról jobbra - Angelo Cocian, Bogdan Andone, Villand Róbert

Nem más, mint maga a Juventus látogat szombaton az Olimpia stadionjába. Jogosan tehetjük fel talán a kérdést: mikor lenne nagyobb szükség egy olyan játokosra, aki korábban megjárta a Milant és az Intert is, mint most?

A viccet félretéve gyorsan meg kell jegyeznünk, természetesen nem a Bajnokok Ligája negyeddöntőjére készülő, világhírű torinói, hanem annak „névrokona”, a bukaresti Juventus lép pályára szombaton 12.00 órától a Daniel Prodan stadionban. Mivel minden vicc fele igaz, Cristian Daminuta tényleg a „igazi” Interben és Milanban (is) megfordult, mielőtt télen az Olimpiához szerződött. Szatmári pályafutása azonban nem tartott sokáig: két hónap után máris utilaput kötöttek a talpára.

„Cristit azért igazoltuk le, mert azt reméltük, rutinjával segíteni tud nekünk a kiélezett meccseken. Sajnos közel sem azt nyújtotta, amit vártam tőle, így úgy döntöttem, az ő és George Tudoran szolgálataira nem tartok igényt a továbbiakban”, jelentette ki Bogdan Andone vezetőedző pénteki sajtótájékoztatóján.

A szakember inkább a Juventus elleni meccsről volt hajlandó beszélni. „Minden kétséget kizáróan a csoport legjobb csapatát fogadjuk! Mind háttér, szervezettség és keret tekintetében a Juventus az élvonalhoz tartozik”, jelentette ki.

Andone szavait a bajnoki tabella teljes mértékben igazolja. A Juventus eddig 18 meccset nyert meg, mindössze kettőt veszített el és háromszor játszott döntetlent, ennek következtében 9 ponttal vezet a második Brassó előtt. A Juve lőtte a legtöbb – 49 – és kapta a legkevesebb – 10 – gólt. Összehasonlításképpen az Olimpia eddig 34 gólt szerzett és 23-at kapott.

A gólszerzésben jeleskedik egy korábbi ismerős, Vasile Buhaescu is. A tavaly az Olimpia színeiben hét gólt szerző csatár a Juventusban immár tíz találatnál tart.

Szombaton öt játékosára nem számíthat Andone: Raul Krausz és Cosmin Iuhas térdsérülés, Silviu Pana, Mihai Onicas és Adrian Ciul pedig eltiltás miatt nem léphet pályára. Ott lesz viszont Villand Róbert és az egyaránt juniorkorú Angelo Cocian és Florin Chitas. „Robi a leghátrányosabb kezelést volt kénytelen elszenvedni részemről. Minden edzésen remekül teljesít, mégis, valahogy mindig kimaradt a csapatból”, fogalmazott Andone. „A mester aprólékosan kielemezte az ellenfelet, így mindent tudunk róluk. Remélem, minél kevesebbet hibázunk és akkor elérhetünk egy jó eredményt”, mondta Villand.

„Angelónak és Chitasnak is igyekszem minél több lehetőséget adni a hátralévő mérkőzéseken, el kell kezdeni lassan építeni a csapatot a következő szezonra”, mondta Andone. „Óriási megtiszteltetés számomra, hogy a város csapatában játszhatok. Remélem, lehetőséget is kapok a mestertől és nem okozok csalódást”, fogalmazott a mindössze 16 éves Cocian.

Újságírói kérdésre Andone elmondta, a szezon hátralévő részében az a cél, hogy „minden meccsből hozzuk ki a maximumot, lehetőleg minél többet nyerjünk meg. Személy szerint azt remélem, az 5. hely környékén tudunk zárni”.

A szakember amúgy meglepő üzenettel kezdte sajtótájékoztatóját. „Tegnap kint voltunk a fiúkkal a lányok (a VSK női kosárlabda-csapata, szerk.) meccsén. Ezúttal szeretnék gratulálni nekik azért az odaadásért, ahogy játszottak. Végig hittek a győzelemben, ezért minden tőlük telhetőt meg is tettek, nem adták fel! Még ha ki is kaptak, azt üzenem nekik: Ne feledjék, egyszer már tudtak nyerni Targovistében – higgyenek magukban, hogy ez sikerülhet ismét!”.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: