2015-05-06 01:05:17• hírek • Kocsis Zoltán

A Juve legyőzte a Realt, de Ronaldo gólja még sokat érhet

Remek mérkőzéssel és Juventus-győzelemmel kezdődött az idei labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőinek sora. Az olasz rekordbajnok két spanyol anyanyelvű csatárának, Alvaro Moratának és Carlos Teveznek góljaival győzte le a Real Madridot. A spanyolok számára azonban sokat érhet még Cristiano Ronaldo gólja.

Parádésan kezdett az esélytelenebbnek tartott Juventus, az első tíz percben Arturo Vidal, Stefano Sturaro és Alvaro Morata is a frászt hozta a spanyol védelemre és Iker Casillas kapusra. A 8. percben aztán a Juventus-rohamok góllá érettek, amikor Carlos Tevez zavartalanul vehette át a labdát a 16-os vonalának közelében, lövését Casillas bravúrral még védeni tudta, a labda azonban a nyáron a Real Madridtól igazolt Morata elé került, aki közelről az üres kapuba pofozta azt.

A gólra négy perccel később Toni Kroos egy remek távoli lövéssel válaszolt, megtornáztatva Gianliugi Buffon kapust - majd egy ideig semmi érdemleges nem történt. A Real teljes pályás letámadással próbálta megzavarni az ellenfelét és mihamarabb megszerezni a labdát, ám egy ideig úgy tűnt, a Juventus középpályás agresszivitása eredményesebbnek tűnt. Amikor aztán a Real egyre eluralkodó mezőnyfölénye meddőnek tűnt, a 27. percben James Rodriguez keresztlabdája teljesen üresen találta Cristiano Ronaldót, aki két méterről az üres kapuba fejelt. Az első félidő második fele egyértelműen a Real akarata szerint alakult és a spanyolok a 41. percben majdnem a vezetést is megszerezték, ám Isco beadását követően Rodriguez csukafejese után a labda a lécen csattant, onnan Marcelo elé került, aki pedig kapu fülé rúgta.

A második félidő ismételten úgy kezdődött, mint az első: határozott, bátor és veszélyes Juventusszal. Na meg olasz góllal. Az 56. percben egy kontra végén Dani Carvajal vágta fel Tevezt, a megítélt büntetőt pedig a sértett értékesítette. Az első félidővel ellentétben viszont ezúttal a Real nem tudott felpörögni a bekapott gól után, ászait, Ronaldót, de főleg Gareth Bale-t remekül kikapcsolta a játékból az olasz védelem. Hiába alakított ki némi mezőnyfölényt a címvédő, igazán komoly nyomást nem tudott kialakítani. Benne volt persze a pakliban, hogy annyira kockáztatni sem akart - mint ahogy a Juventus sem. Egyre inkább szembetűnővé vált, hogy a Real a meccset a középpályán veszítette el, ahol az eredetileg védő Sergio Ramos nem tudta pótolni a sérült Luka Modricot. Ez főleg támadásban volt nagyon látványos, hisz a világbajnok rengeteg labdát eladott.

A slusszpoént aztán egy másik 2010-es világbajnok, Fernando Llorente süthette volna el, ám a 91. percben Andrea Pirlo szabadrúgását követően közelről csak Casillas kezei közé tudta fejelni a labdát. Így hát a Juventus „csak" egy gólos előnnyel utazhat a jövő szerdai visszavágóra, ahol Ronaldo idegenben szerzett gólja még aranyat érhet a címvédő spanyoloknak.

Bajnokok Ligája elődöntő, első meccs:

Juventus - Real Madrid 2-1
gólok:
Morata (8.), Tevez (57., 11-es) illetve Ronaldo (27.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: