2006-07-20 17:54:28• hírek • Noemi Brigitta Boros

Széna Fesztivál

 A legérdekesebb zenei és környezetvédelmi esemény Romániában.

 Idén is az erdélyi Érchegységben megbújó Verespatakon kerül sor a Széna Fesztiválra, augusztus 25-27 között. A Széna Fesztivál természeti, történelmi és kulturális értékek köré szervezõdik. Természeti környezetben - egy költõi fennsíkon - kerül megszervezésre. A Széna Fesztivál a Mentsétek meg Verespatakot kampány szócsöve, a megmaradás és a környezetvédelem ünnepe. Kiemelt célja, hogy bemutassa a résztvevõknek a helyi értékeket, kellemes élményeket nyújtson nekik és ezáltal megszerettesse velük Verespatakot, a hagyományokat és a romániai zöld mozgalmat.

A három napos fesztivál ideje alatt a résztvevõk változatos zenei, kulturális és környezetvédelmi programok között válogathatnak. A fiatal családok részvételének segítésére a fesztivál ideje alatt 4-12 éves gyerekek számára speciális játéktér lesz kialakítva programokkal és felügyelõkkel.

Kulturális programok : Idén elõször a Széna Fesztiválon lesz egy kisszínpad is, amely a kulturális, környezetvédelmi és szociális programoknak lesz a központja. Színi elõadások, táncbemutatók, vetítések, elõadások és mûhelymunkák váltják majd itt egymást.

Környezetvédelmi programok : Külföldi és belföldi környezetvédõ csoportok, szervezetek és kezdeményezések képviselõi lesznek jelen a fesztiválon, akik bemutatókat, mûhelymunkákat, interaktív foglalkozásokat szerveznek a résztvevõknek.

Alternatív programok : Helyi turistavezetõk kirándulásokat szerveznek Verespatak történelmi központjába, a római kori bányajáratokba és a környezõ védett területekre. Ugyanakkor mountain-bike túralehetõség várja az érdeklõdõket. Elmaradhatatlan tartozéka a Széna Fesztiválnak a Széna-jumping, a labdajátékok szénában, a mászófalak, az irodalmi sátor, a  poszter-kiállítás, a rádiós tájékozódási verseny, a grafitti, a környezetbarát termékek kiállítása és egyebek.

Zenei program : Mivel sokan érdeklõdtek az idei Szénafeszten várható zenei stílusokról, közétesszük a változatos programot, íme: hip-hop (Morometzii, Da Hood, Zale, Anexa!), hardcore és nem-metál ( IPR, Sart, Godmode, Com, Target, Icory), dzsessz és blues (Nightlosers, Teansters, Iordache), world music és elektro (Sensor, BAU, La Papa Verde, Blanoz Distruzos, Blackbeers), punk, ska (Defect, Nada, No Substance, Dance Trauma), alternatív (Luna Amara, Travka, BIO, Oliver, KUMM, Grimus, Sedativ, NOciv, Corbus Albus) progressive (Voices of Silence), valamint metál (Guerrillas, CArtwheel, Altar). A magyar Kampec Dolores egyedi stílusa az etno dzsesszt a world music-kal vegyíti. A Slang elsõ alkalommal szerepel a Szénafeszten, az õ tagjuk az egyik legjobb hangú nõi elõadó Romániában, Luiza Zan; a temesvári Blazzaj újra eljön támogatni minket és "sokkal többet kérni", a Dute Vino együttes egészíti még ki a idei nõi elõadók sorát. A Tapinarii tagjai az egyetlen képviselõi idén a folk-nak, de minden bizonnyal nagy sikert fognak aratni. Minden este a DJ-k fellépései követik a koncerteket, hadd említsünk néhányat közülük: az egyedülálló stílusú Romano G Force, DJ Snow, Agent MC és Injektah.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: