2011-10-24 10:55:55• hírek • Póti Orsolya

A II. Mikola jutott be az egyházkerületi döntőbe

Immár ötödik alkalommal rendezték meg az egyházmegyei szintű Bibliaismereti Vetélkedőt, melyen ezúttal hat csapat vett részt. A vetélkedő egyházkerületi döntőjére november 26-án kerül sor.

A Szatmári Református Egyházmegye Esperesi Hivatalában került sor október 22-én délelőtt arra a Bibliaismereti Vetélkedőre, amelyre a mikolai, az erdődi, a szárazbereki, a szatmárgörbedi és a batizi gyülekezetekéből érkeztek csapatok.

A rendezvény Rácz Ervin erdődi lelkész igehirdetésével vette kezdetét, ezt követően pedig Ilonczai Zsombor iskolalelkész és Póti Eduárd történelem tanár irányításával zajlott a verseny, amelyen két mikolai, egy erdődi, egy szárazbereki, egy szatmárgörbedi és szintén egy batizi - négy diákból álló - csapat vett részt.

A Bibliaismereti Vetélkedő témája János evangéliuma volt; a csapatok a téma kapcsán kaptak különböző feladatokat. A diákok ez alkalommal írásbeli és szóbeli próbákon, valamint játékos vetélkedőkön mérhették össze tudásukat. Mint megtudtuk, a legjobban a II. Mikola csapat teljesített, a második helyet az I. Mikola csapat foglalta el, míg a harmadik díjat az Erdődiek kapták.

A II. Mikola csapat tagjai bejutottak az egyházkerületi döntőbe, amelyre november 26-án kerül sor a Nagyvárad melletti Jankafalván. A vetélkedőre idén is jellemző volt, hogy a kisebb gyülekezetekből jelentkeztek csapatok.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: