2017-10-25 10:38:47• hírek • (x)

A Hullaégetőt mutatja be városunkban az Orlai Produkció

Fotó: vaskakas.hu
Fotó: vaskakas.hu

A Business Transaction és a Cultur Art újabb remek színdarabbal örvendezteti meg a szatmári közösséget. Ez alkalommal a budapesti Orlai Produkció látogat majd városunkba.

November 18-án 19 órai kezdettel egy hátborzongató és drámai előadást tekinthet meg a szatmári publikum, ugyanis az Orlai Produkció és a Vaskakas Bábszínház közös produkciója, a Hullaégető érkezik Szatmárnémetibe.

Ladislav Fuks darabjában a néző Karel Kopfrkingl történetét ismerheti meg, aki a prágai krematórium dolgozója, a magával és a világgal elégedett tisztességes kispolgár mintapéldánya. Rajongásig imádja feleségét és két gyermekét, nagy buzgalommal és szakértelemmel végzi munkáját, egyáltalán nem foglalkozik politikával. Ám 1938-at írunk, amikor is Németország elfoglalja a Szudéta-vidéket. Ekkor fokozatosan előbukkan a rendes honpolgár álarca alól az álszent szörnyeteg, a behízelgő hóhér, akinek fel sem tűnik, hogy már egy párhuzamos világrendet szolgál, melynek javáért magától értetődő természetességgel áldozza fel a hozzá legközelebb álló embereket is.

 A 2017-ben is hátborzongatóan aktuális műből a hatvanas években filmet forgattak, amelyben Gálvölgyi János szinkronizálta Kopfrkinglt. Az előadást Pelsőczy Réka rendezi, aki az elmúlt években több sikeres előadást rendezett az Orlai Produkciós Iroda keretein belül.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak erre a lebilicsnelő előadásra, melynek helyszíne a Szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Háza lesz. Jegyeket elővételben az Északi Színház jegypénztárában lehet vásárolni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: