2018-08-11 08:16:17• hírek • Bede Emőke

A Horea 6. legidősebb lakója új otthonra talált

Nemrégiben arról számolhattunk be olvasóinknak, hogy ütött a Horea utcai gettó órája, a hivatal lezárja az egykori Victoria Szálló lakásait, az illegálisan ott élőket pedig kiebrudalják az egykor szebb napokat is látott épületből. Azonban nemcsak bűnözők és igénytelen lakásfoglalók tengették ott mindennapjaikat, hanem rendes emberek is, ezek egyike pedig Stut Ileana.

A 84 éves asszony eddig a hétig egyedül élt egy aprócska szobában, meglehetősen szegényes körülmények között. Lakását csak ritkán hagyta el, ugyanis folyamatosan attól rettegett, amint ő kiteszi a lábát, a bűnözők azonnal megfosztják minden értékétől, melyeket negyven évnyi kemény textilipari munkának köszönhetően tudhatott magáénak. A lakásban egyébként évekkel ezelőtt még hárman éltek: Ileana néni férjével és fiával lakott a Horea utcai ingatlanban, viszont a férfiak már meghaltak, így öreg korára a hölgy teljesen egyedül maradt.

 

A polgármesteri hivatal nagyszabású akciója az illegális lakásfoglalókat hivatott eltüntetni a színről, viszont Ileana néni se nem bűnöző, se nem kakukk módjára befészkelő csöves. Épp ezért a hivatal és a hatásköre alatt működő szociális osztály közösen kerestek megoldást az egyébként több egészségügyi problémával is küszködő hölgy helyzetére. A kutatás pedig meg is hozta eredményét, ugyanis a Horea 6. legidősebb lakója nemrégiben a Lucia idősotthonban kapott helyet, ahol bőven akad majd társasága, ugyanis a Gorunului utcai otthonban már 18 lakó várta.



S hogy mi lesz a többiekkel? A kiköltöztetett lakókat a polgármesteri hivatal Vagyonkezelő és Nyilvántartó Irodája a rendelkezésére álló szociális lakásokban helyezi el, a Toamnei, Zefirului, Tărnavei és Timişului utcákban, a most felújított Ostrovului utcai bérlakásokba azonban  egyetlen lakos sem költözik a Horea utcából. Csak azok kaphatnak szociális lakást, akiknek nincs tartozásuk az önkormányzat és egyébb szolgáltatók felé, munkahelyük van, és semmilyen törvénytelenséget nem követtek el abban az időszakban, amíg a Horea utca 6. szám alatt laktak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: