2013-07-04 17:31:38• hírek • MTI/ Kocsis Zoltán

Tévés meccsekkel kezdődik az Európa-liga

Lesz-e Vidi-öröm a Sóstói stadionban?
Lesz-e Vidi-öröm a Sóstói stadionban?

Alig néhány hete ért véget az előző bajnokság, a Konföderációs-kupa és az U21-es Európa-bajnokság meccseit jószerével meg sem emésztettük, ráadásul a földkerekség legjobb húsz éven aluli válogatottjai Törökországban küzdenek a világbajnoki címért, máris elkezdődtek az Európa Liga küzdelmei. Az első selejtezőkörben két magyar és egy román együttes érdekelt.

Közülük egyedüliként a Videoton kezd otthon, a vendég a Mladost Podgorica vezetőedzője pedig egy döntetlennel ki is egyezne. "Történetünk során először szerepelhetünk nemzetközi kupasorozatban. Minden csapatnak gondot okoz a rövid felkészülési időszak, 15 napos pihenőt követően 17 napot dolgoztunk, semmi különöset nem csináltunk, igyekeztünk formába hozni a játékosokat, akiknek 90 százaléka most debütál az európai kupában" - mondta Nikola Rakojevic.
A tréner hozzátette, az eredményesség a legfőbb cél, de tudatában vannak, hogy ki az ellenfél, így nincsenek nagy illúzióik, de mindent megtesznek azért, hogy eredményesek legyenek. 
"Egy döntetlennel elégedett lennék, főleg, ha gólt is tudnánk szerezni" - jelentette ki a szakember, aki azt is jelezte, több húsz éven aluli játékost is pályára küld majd.

Valamivel több rutinnal rendelkezik a Honvéd ellenfele, a Cselik Niksics: a montenegrói együttes immár másodszor szerepel az európai kupákban. Ezzel együtt játékosai szerint is a budapestiek az esélyesek. „Bátrak és határozottak leszünk. Beleadunk mindent", idézi a Nemzeti Sport a csapat védőjét, Ilija Radovicsot.

Az Astra egyedüli román csapatként már az első körben kénytelen pályára lépni. Ebben a párosításban fordított a helyzet, már abban a tekintetben, hogy a tavaly Giurgiuba költözött csapat még soha nem léphetett ki az európai porondra. Ennek ellenére esélyesebbnek számít a továbbjutásra, mint a szlovén pontvadászat tavalyi harmadik helyezettje, a Domzale, amely gyakori résztvevőnek számít az európai kupákban.

Európa Liga első selejtezőkör, első meccsek:

Cselik Niksics - Honvéd 18.30 m1
Videoton - Mladost Podgorica 21.30 m1
Domzale - Astra 21.45 Dolce1

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: