2005-11-05 18:55:40• hírek • Szatmár.ro

A Hold titokzatos ereje

Teliholdas éjszakán érezhető leginkább az a furcsa hatás, amelyet ez a fényes égitest kivált.

Teliholdas éjszakán érezhető leginkább az a furcsa hatás, amelyet örök kísérőnk, ez a fényes égitest kivált. Nemcsak az ár-apályt irányítja, hanem az érzelmeinket is befolyásolja. Tőlünk megtudhatod, hogyan hasznosítsd magad számára a legjobban a Hold mágiáját.

Különösen fontos a megfelelő időpont kiválasztása, mert nem minden varázslat működik mindennap. Ezért ne feledd megnézni a harmadik oldalon található hold-naptárat. Ebből képet kaphatsz a Hold aktuális állásáról.

Mindenekelőtt pár fontos szabály:


1. Akármikor próbálkozol a varázslással, légy nagyon körültekintő! A gondolatok ereje nagyon nagy. Amit elküldesz, az háromszoros erővel tér vissza hozzád. Elsősorban arra figyelj, hogy soha senkinek ne kívánj rosszat, így neked sem kell károkat elszenvedned!
2. Soha ne alkalmazd máson a varázslatot anélkül, hogy a beleegyezését ne kérnéd! Még akkor se, ha jót akarsz annak az embernek!
3. Mint oly sok mindenre, a mágiára is igaz: ne add fel azonnal, ha nem működik. Gyakorlat teszi a mestert!

Újhold

Ez a fázis (újhold előtt három nappal kezdődik, és utána 3 napig tart, tehát pl. március 7-étől március 13-áig) a legalkalmasabb az újrakezdésre és a változtatásra. A szépséget, a jó közérzetet vagy a kreativitást érintő rituálék ilyenkor a leghatásosabbak. Ezenkívül az újhold hozza meg az erőt a jóslások megfelelő értelmezéséhez! Próbáld ki:

Az álomjóslás



Szeretnéd megtudni, ki illik hozzád? Vagy hogy ismered-e már azt a srácot, akivel össze fogsz jönni? Ez a rituálé elárulja neked:
* Várd ki az újhold utáni első estét, amikor már megint látható egy kis sarló az égen.
* Nyisd ki az ablakot, nézz koncentrálva az égboltra, és mondd el a következő szöveget: „Éjszaka titokzatos Holdja, mutasd meg azt az embert, aki tényleg boldoggá tesz!”
* Még ugyanazon az éjszakán a Hold meg fogja mutatni neked álmodban a jövendőbeli barátodat.

Igazi szépség

Elégedetlen vagy magaddal? Ez a Hold-rítus kisugárzással és szépséggel tölt fel:
* Szükséged lesz egy tálra friss virágfölddel, egy cserépre (nem műanyagból!), egy csomag virágmagra (a legjobb, ha a kedvenc virágodé), egy sárga gyertyára, pár csepp jázminolajra és egy nagy tükörre, amelyben meg tudod nézni magad teljes nagyságban.
* Kezdd újhold éjjelén! Dörzsöld be a gyertyát a jázminolajjal, és dugd a földes tál közepébe! Tedd a tálat a tükör és közéd! Gyújtsd meg a gyertyát, és koncentrálj a tükörképedre! Ne arra gondolj, amit meg akarsz változtatni, hanem azokra a külső és belső tulajdonságaidra, amelyeket kedvelsz magadon.
* Ismételd meg ezt a rítust a következő két estén is, a harmadik, és egyben utolsó estén hagyd a gyertyát teljesen leégni. Távolítsd el a viaszt, és a földet tedd a cserépbe. Szórd bele a virágmagot, és öntözd, ápold rendesen. A virág fejlődéséhez hasonlóan a te szépséged is fel fog ragyogni.

A növekvő hold (újhold és telihold között) az építés és átalakítás fázisa. Ebben az időszakban segíthet a Hold elérni valamit, amire nagyon vágysz – például szerelemre, boldogságra vagy bátorságra.

Vonzerő

Ha szeretnél valakire nagyon vonzó hatást gyakorolni, akkor használd ezt a Hold-varázslatot:
* Szükséged lesz egy kagylóra, egy narancssárga gyertyára, egy kis gyertyatartóra, kevés fahéjporra, egy tálra és egy kanálra, valamint egy vörös rózsa száraz szirmaira.
* Gyújtsd meg a gyertyát, és körözz a lángja fölött háromszor a kagylóval. Közben lassan és jól érthetően mondd a következőket: „A hármas szám ereje holdas estén teljesíti parancsomat!”
* Tépkedd le a rózsa száraz szirmait, és keverd össze a fahéjporral a tálban. Keverd meg háromszor a kanállal, és szórj háromcsipetnyit a kagylóra!
* Közben képzeld el, mennyire meg fog kedvelni az az ember, akire éppen gondolsz. A maradék port szórd ki az ablakon a szélbe! Ha a kagylódat mostantól mindig magadnál tartod, valóra fog válni a kívánságod, legalábbis ezt ígéri a varázslat.

Szerelmi varázslat

Magányosnak érzed magad, és vágysz egy barátra? Akkor próbálkozz a következő rítussal. Fontos, hogy közben ne arra a bizonyos srácra gondolj, hanem általában megnyílj a szerelem előtt!
* Három gyertyára lesz szükséged, két világos rózsaszínre és egy erős pinkre, egy üvegtálra és egy eper- vagy levendul illatú füstölőre.
* Állítsd fel a két világos rózsaszín gyertyát, és állítsd közéjük az üvegtálat. A tálba kerül a gyertyatartóba állított, pink színű gyertya.
* Gyújtsd meg a füstölőt, utána pedig a két rózsaszín gyertyát. Utána kopogj a tálon, és minden koppantásnál mondj egyet a következő rigmusból: „Egyszer, hogy megkeressem. Egyszer, hogy megtaláljam. Egyszer, hogy idehozzam. Egyszer, hogy magamhoz kössem. Szív a szívhez, így legyen. Hold, hozd ide a szerelmet!”
* Koppants még négyet a tálon, majd gyújtsd meg a pink gyertyát is, hogy gyorsan teljesüljön a varázslat!

A telihold a legintenzívebb holdszakasz, a legvilágosabb fény időszaka. Hatása leginkább a védelem, az álmok, a víziók és a természetfeletti képességek erősödésén érződik. A teliholddal kapcsolatba hozott varázsigéket telihold napja előtt és után három napig lehet elmondani.

Védővarázs


Félsz valamitől? Ez a rítus megvéd és megerősít:
* Nyisd ki a szobád ablakát, és nézd meg jó alaposan a teliholdat! Pontosan éjfélkor mondd el a következőket: „Isteni fehér fénnyel vagyok körülvéve. Minden gonosztól megvéd. Semmi rossz nem érhet engem. Köszönöm, és így legyen.”

Harmadik szem

Ez a rituálé abban segít, hogy felerősítse vagy felébressze a tisztánlátásodat és a jóstehetségedet. Fedezd fel a Hold segítségével az ösztöneidet:
* Egy kis, szalaggal behúzható zsákocskára lesz szükséged (a legjobb, ha lila anyagból készül), és az alábbiak közül legalább négyféle szárított növényre: orgona, gyermekláncfű, levendula, körömvirág, lonc, üröm, cickafark, szegfűszeg, menta, rozmaring, kakukkfű vagy akáclevél.
* Tedd a szárított növényeket egy teliholdas éjszakán a zsákocskába, és húzd be a zsinórját.
* Lila filccel rajzolj egy szemet a zsákocskára!
* Tedd a zsákocskát a párnád alá, és aludj rajta minden este! Ha jósolsz, vagy tisztánlátásra van szükséged, dörzsöld meg a zsákocskával a homlokodat a két szemöldököd között – ott van ugyanis az úgynevezett harmadik szem! A hagyományok szerint olyan dolgokat is meglátsz vele, amelyek másképpen rejtve maradnának előtted.

A fogyó hold (a telihold és újhold közti időszak) a megtisztulás időszaka. Minden olyan rítus ide köthető, mely segít elengedni valamit, például a szerelmi bánatot, gondokat, stresszt vagy egy rossz szokást.

Antistressz rituálé


Végezz a kapkodással vagy a pánikrohamokkal, ez segít:
* Szükséged van egy kék gyertyára, egy gyertyatartóra, és pár csepp gerániumolajra.
* A sötétedés beköszöntekor ülj a szobádban a csukott ablak elé. Dörzsöld be a gerániumolajjal a gyertyát, és gyújtsd meg. Nézz a fogyó hold sarlójára, és mondd erősen  koncentrálva, lassan a következőket: „Elengedem a stresszt, a félelmemet, és az aggodalmaimat, és örülök a jobb reggelnek. Így legyen!”
* Másnap sokkal kiegyensúlyozottabban fogsz ébredni.

Szerelmi bánat elleni varázslat


* Szükséged lesz egy kék vagy zöld gyurmára, és egy kis négyzet alakú dobozkára.
* Várd meg, míg besötétedik. Ülj az ablak elé úgy, hogy láthasd a fogyó holdat. Gyúrj a gyurmából egy szívet. Közben sírhatsz vagy kiabálhatsz, a lényeg, hogy kiengedd magadból a bánatodat. Tépd ketté a szívet, és mondd közben: „Ez az, ami volt!”
* Nyomkodd össze megint a két fél szívet, és formázz belőle ismét egy szívet! Ismételd meg még egyszer: „Ez az, ami lesz!”
* Most tedd a szíved a mellkasodon pontosan oda, ahol a szívdobogásodat érzed. Végezetül tedd be a gyurmaszívet a dobozkába, és hagyd éjszakára a holdfényben az ablakpárkányon. Másnap már elrejtheted egy biztonságos helyen.

Tavaszi holdnaptár


Április (2-a utolsó negyed, 8-a újhold, 16-a első negyed, 24-e telihold)
Május (1-je utolsó negyed, 8-a újhold, 16-a első negyed, 23-a telihold)

Figyuzz.hu

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: