2010-11-30 08:56:23• hírek • Szatmár.ro

A Hold rezgése és annak hatásai

A Hold ősidők óta az emberek érdeklődésének középpontjában állt és áll mind a mai napig. Olyan, mint egy igazi nő, misztikus, megfejthetetlen és magával ragadó égi tünemény.

Megihleti a költőket, ámulatba ejti a csillagászokat, irányítja az apály és a dagály folyamatát, földrengést gerjeszt, nem utolsó sorban romantikus kábulatba varázsolja a szerelmes párokat. A Hold hatását ősidők óta kutatták és igyekeztek megfejteni. A Hold a Föld testéből született, ennek őre, társa és kísérője, közelebb van hozzánk, mint bármely égitest. Derűs estéken szemmel jól láthatóan beragyogja az éjszakáinkat.

Kutathatjuk és fejtegethetjük a csillagászat, az asztrológia, a vallás, a pszichológia és megannyi megközelítésből. Az asztrológia a Holdnak különösen nagy jelentőséget tulajdonít, egyes vallásokban úgy tartották, hogy a Mennyország felé vezető kaput jelképezi. Az energia, amit felénk közvetít érzékenységünktől függően befolyásol bennünket és hatással van ránk. Sokan hisznek abban, hogy a szépségápolásban, az egészségben és a mindennapi dolgainkban eltérő impulzusokat kapunk ettől az égitesttől. Akár hiszünk benne, akár nem, többé vagy kevésbé mindenkire befolyással van.


A különböző kultúrákban a Holdat a nőiességgel hozták összefüggésbe

A különböző kultúrákban a Holdat a nőiességgel hozták összefüggésbe


A különböző kultúrákban a Holdat a nőiességgel hozták összefüggésbe ( Holdanyaként emlegették) és istennőként tartották számon, igazi patrónaként kezelték. Laikus megfigyelőként is szembetűnik, hogy a Hold folyamatosan vándorol és változó holdfázisokon megy keresztül. Hol növekszik, hol fogy, hol pedig teljes kerekségében mutatkozik meg előttünk. Ezek a fázisok eltérő hatással vannak ránk, mivel mind a 12 csillagászati állatövi jegyen keresztülvándorol, ezáltal pedig hangulatunkra, lelkiállapotunkra is befolyással van. Megfigyelések alapján arra a következtetésre jutottak, hogy a nehezebb fizikai munkát ajánlott a fogyó hold időszakában végezni, mivel akkor jóval aktívabbak és élettel telibbek vagyunk, mint teliholdkor. A növekvő hold időszaka pedig előmozdítja a szellemi aktivitást, ennek hatására jóval kreatívabbak vagyunk. Ez a tervezésre és fejtörésre optimális időszak.

Az egyik legvitatottabb téma, a telihold (holdtölte) kérdését érinti. Teliholdkor a Föld a Hold és a Nap közzé kerül, vagyis ilyenkor a Hold és a Nap egymással szemben állnak, ezáltal befejeződik a Hold Föld körüli „ideiglenes" útja. Ennek hatását saját egészségi és lelki állapotunkon is megtapasztalhatjuk. Ekkor álmatlanság gyötör, a negatív gondolatok könnyebben megtalálják a hozzánk vezető utat, gyakran vagyunk megmagyarázhatatlanul idegesek, feszültek és minden apróságon kiakadunk. Ha mellőzni szeretnénk a veszekedéseket jobban tesszük, ha kerüljük a párkapcsolatot érintő kérdések megbeszélését, mivel érzelmileg elhamarkodott döntéseket hozhatunk.

Egészségünkkel kapcsolatban érdemes megfogadni a hozzáértők azon véleményét, mely szerint diétára legalkalmasabb a fogyó hold időszaka, míg az újhold és a telihold a legmegfelelőbb napok a böjtre. Érdemes tehát szem előtt tartani, hogy a Hold éppen milyen fázison megye keresztül, és melyik állatövi jegyben tartózkodik éppen, mivel ez segítségünkre lehet abba, hogy az életünket érintő dolgokban könnyebben boldoguljunk.


Teliholdkor a negatív gondolatok könnyebben megtalálják a hozzánk vezető utat

Teliholdkor a negatív gondolatok könnyebben megtalálják a hozzánk vezető utat


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: