2014-07-15 17:27:36• hírek • Kocsis Zoltán

A Hegyi út sem készült el időben!

Néhány hét kellemetlenség után július 15-én, kedden Szatmárnémetiben átadták a kibővített Hegyi utat, amelynek köszönhetően jelentősen felgyorsul majd a forgalom a Decebal-hídon és a balra fordulóknak nem kell majd hosszú perceket várniuk. Így kezdődött volna a cikk, amennyiben a polgármesteri hivatal be tudta volna tartani az általa megnevezett határidőt.

Szűk másfél hónappal ezelőtt, június 6-án Dan Babut városmenedzser ugyanis július 15-ét jelölte meg az azóta oly sok vitát kiváltó beruházás megvalósításának határidejeként. A Decebal-híd irányából a 17-es lakónegyed felé haladva jobb oldalt napokon belül felállították az új villanyoszlopokat, majd baloldalt is kiásták a gödröket. Azóta azonban stagnálnak a munkálatok.

Időközben az ott élők hangot adtak tiltakozásuknak, a városi tanács RMDSZ-es frakciójának tagjai pedig többször is követelték, hogy a hivatal mutassa be a beruházás gazdasági-technikai mutatóit és műszaki terveket tartalmazó dokumentációt.

„Mivel nem útépítésről és nem nyomvonal-változtatásról van szó, csak egyszerű útjavításról, ezért semmilyen műszaki tervet nem vagyunk kötelesek készíteni", mondta a Szatmár.ro kérdésére válaszolva Dorel Coica polgármester.

De akkor miért állnak a munkálatok? „Meg kell szereznünk minden engedélyt, addig nem szeretnénk folytatni. Amíg nincs minden rendben, addig várnunk kell. Utána viszont két héten belül elkészülünk vele", jött az elgondolkodtató válasz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: