2017-07-20 16:03:22• hírek • Szatmar.ro

A Hazatérés Napjára várják ismét a nagykolcsiakat

Röpülj, lelkem, keresd meg hazámat!/Áll a régi ház még, zöld zsalúja/ mögött halkul anyám mélabúja:/ ősz hajú, de gyermekarcú bánat./ Röpülj, lelkem,keresd meg hazámat!/ Itt a szoba,melyben megszülettem,/ melyet szemem legelőször látott;/ itt a kert, amelyben építettem homokból az első palotákat./Amit én emeltem, mind homok volt:/ de nagyapám háza bizton áll még/ s éveimből, e fojtó romokból/ hogy révébe meneküljek, vár még.

Babits Mihály szavaival élve a haza, az otthon mindenkit hazavár. Az előző év augusztusában került megrendezésre első alkalommal Nagykolcson a hazatérés napja, ahova a szélrózsa minden irányából, határon túlról és határon innen, hazajöttek mindazok, akik innen elszármaztak.

A tavalyi év pozitív tapasztalatain felbuzdulva a Nagykolcsi Református Egyházközség lelkipásztora, vezetősége és a gyülekezet úgy döntött, hogy hagyományt teremt az eseményből: idén második alkalommal is megszervezi a Hazatérés napját.

A nagykolcsiak szeretettel várnak mindenkit augusztus 20-án, vasárnap 13 órakor az ünnepi istentiszteletre, melyet szeretetvendégség követ majd.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: