2020-02-20 13:47:59• hírek • közlemény

A Házasság hete idén is közelebb hozta a házastársakat egymáshoz

Immár hetedik alkalommal igyekeztek megmozgatni a házaspárokat a Házasság hete rendezvénysorozat alkalmával Szatmárnémetiben, február 2-a és 19-e között.

Az előadások, közös filmezések mellett idén a szervezők egy vidám vetélkedővel is készültek, melyen a résztvevők megmutathatták, mennyire ismerik házastársukat, milyen ügyesen tudnak csapatban feladatokat megoldani. A "házaspárbaj" igazi színfoltja lett a rendezvénysorozatnak, és itt is megmutatkozott, hogy összeért a közösség, de könnyen megtalálják a hangot az újakkal is. Az eltelt hét év alatt a házaspárok megismerkedtek egymással - többen még korábbról, a házas hétvége mozgalomból hozták magukkal a barátságot. A különböző plébániák házas csoportjai egy év alatt két-három rendezvényen is találkoznak, sőt, maguk is szerveznek programokat, keresik a lehetőséget a találkozásra.



A résztvevők megvallották, a rendezvénysorozat, s különösképp a házas kalandtúra - amelyen idén egy kolozsvári és egy magyarországi pár is részt vett - segítette, segíti kapcsolatukat, hiszen ilyenkor úgy töltenek el időt egymással és egymásra figyelve, ahogyan a hétköznapokban kevésbé szoktak. 


A kalandtúra feldobta az életünket, sok meghitt és vidám pillanatot élhettünk meg közösen - írta visszajelzésében egy házaspár. Az elmúlt hetek világossá tették számunkra, hogy a mi "újkori" házaséletünkben is vannak kisebb-nagyobb bukkanók, de egymásra tudatosan figyelve próbáljuk jobbá tenni azt - írták mások.


Míg a "házaspárbaj" alkalmával idén egy egri pihentető hétvégét nyert egy pár, a házas kalandtúrán, a minden próbát teljesítők közül két házaspár is nyert egy gyertyafényes vacsorát.


A Házasság hetét a Szatmári Római Katolikus Egyházmegyében Szatmárnémeti mellett Nagybányán is megtartották.


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: