2011-07-22 09:52:23• hírek • Póti Orsolya

A Határrrendőrség Napját ünnepelték

Országszerte július 24-én emlékeznek meg a Román Határrendőrség napjáról. Az intézmény 147 éves fennállását ünnepli az idén.

Ennek keretén belül a Szatmár Megyei Határrendészet munkatársai július 22-én, péntek délelőtt a Megyei Határrendészeti Felügyelőség udvarán tartottak ünnepséget. Az eseményen jelen volt többek között Csehi Árpád-Szabolcs, a Megyei Tanács elnöke, valamint a megyei határrendészet képviselői.

Elsőként a prefektus tolmácsolta Traian Igas, Románia belügyminiszterének üzenetét, majd Csehi Árpád köszöntötte az összegyűlteket. Szintén felolvasásra kerültek Ioan Buda, az Országos Határrendőrség főfelügyelőjének ünnepi jókívánságai.

-A határrendészet megalakulása óta számos átalakuláson, átszervezésen ment keresztül, míg végül elnyerte a mai korszerű, az uniós normákhoz igazodó formáját. Az ünnepi hangulat helyett, most az arcokon némi aggodalmat vélek felfedezni, de ez érthető, ugyanis az intézmény egy hosszú átalakulási folyamat előtt áll, és nem tudni ki megy, és ki marad. - mondta a prefektus.

Csehi Árpád azt kívánta, hogy ezekben a nehéz pillanatokban kitartóak maradjanak az intézmény munkatársai, és örömét fejezte ki az iránt, hogy a korábbi felmérések, vizsgálatok során a Szatmár Megyei Határrendészet eredményesen szerepelt.

A rendezvény keretén belül Dragos Mircea főfelügyelő több tisztet is előléptetésben részesített és kitüntették az év legjobb határőreit is. Az ünnepség pezsgős koccintással zárult.







Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: