2012-12-06 11:52:31• hírek • Póti Orsolya

A Háromszék Táncegyüttes szórakoztatta a szatmáriakat

Erdélyi városokban mutatja be december 4-7. között nagy sikerű produkcióját a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes. Szatmárnémetiben december 5-én lépett fel a táncegyüttes.

Erdélyi turné keretében látogattak Szatmárnémetibe a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes tagjai, akik december 5-én, szerda este 19 órától az Északi Színházba mutatták be nagy sikerű, „Száz évig" című előadásukat.

A kalotaszegi cigányprímás, Fodor Sándor "Netti" emlékére készült produkciót a turné keretében eddig Besztercén és Szatmárnémetiben tekinthették meg az érdeklődők, december 6-án Nagybányára, 7-én pedig Marosvásárhelyre látogat a társulat.

A produkciót előadták a Heve­der zene­kar, amely egyébként a táncegyüttes zenekara, Erőss Judit énekes, valamint Kis­györgy Enikő, Pilin­ger Mónika, Tőkés Edit, Fülöp Csaba, Péter Előd, Tőkés Zsolt táncosok.

A Heveder zenekar a produkcióban nyújtott teljesítményéért a Szigligeti Színház különdíját kapta meg, az együttes pedig a Duna Televízió „a legjobb előadásért" különdíjában részesült a VIII. Erdé­lyi Magyar Hiva­tá­sos Tánc­együt­te­sek Talál­ko­zó­ján.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: