2018-12-20 08:15:27• hírek • Nagy Tímea

A Hans Lindner Alapítvány adománya a Szatmár Megyei Kórház Gyermekosztálya számára

Immár 16 éves hagyomány a Hans Lindner Alapítvány berkeiben, hogy a téli ünnepkör idején megajándékozzák a Kolozsvári Onkológiai Intézet gyermekeit a Reménysugár Program keretében. Az idei évben viszont ez másképp történt.

A Szatmár Megyei Kórház Pediátria osztálya köszönthette idén az alapítvány küldöttségét. Az ajándékokat Koczinger Tibor, a szervezet vezetője adta át. Az osztálynak már nagy szüksége volt egy hűtőszekrényre, egy mikrohullámú sütőre és inox étkészletre, valamint evőeszközökre is. Ehhez nyújtott segítséget a Hans Lindner csapata. Koczinger Tibor köszöntőjében így fogalmazott: „A Hans Lindner család mindig is segítségére sietett a szükségben szenvedő felnőtteknek és gyermekeknek. Ez a jövőben is így lesz. Ezen a napon a Pediátria osztályán fekvő kicsikért fogtunk össze, és nem hagyjuk őket cserben ez után sem. Szívünkből kívánunk kellemes ünnepeket a Szatmár Megyei Kórház betegeinek, hozzátartozóiknak és az egész egészségügyi stábnak is!"

 

Az alapítvány felajánlását Adrian Marc, a kórház menedzsere eképp köszönte meg: „Köszönjük szépen a Hans Lindner Alapítványnak a kedves gondolatokat és az ajándékokat, melyeket  betegeink számára ajánlottak fel!„

 

A kis betegek sem maradtak ajándékcsomagok nélkül, hiszen a szatmárnémeti Octavian Goga Gimnázium 5.A osztálya gyümölccsel, édességgel és a kórházi felépülésükhöz szükséges hozzávalókkal lepte meg a őket. Az akció megszervezésében ötödikes diákok segítségére sietett Vlad Nicoleta tanárnő is.

 

A szervezet által felajánlott segítség a szatmári kórház számára itt még nem ér véget. A gyermekosztálynak jövőre olyan orvosi eszközöket szereznek, melyekre már eddig is nagy szükség mutatkozott.

 

A szervezet a kolozsvári onkológián fekvő apróságokról sem feledkezik meg. Február 14-én, a Gyermekrák Világnapján látogatják meg a kincses városban lábadozó fiatalokat.

 

Végezetül, de nem utolsó sorban: a nagy multú szatmárnémeti alapítvány köszöni szépen mindazok támogatását, akik az adójuk 2%-át a rendelkezésükre bocsájtották. Ahogyan az előbbiekben is olvasható, a nagylelkű adomány a lehető legjobb helyre került!

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: