2011-03-22 17:40:19• hírek • Szatmar.ro

Újabb magyar került a német Bundesligába

Stieber Zoltán személyében egy újabb magyar futballista szerepelhet a következő esztendőben a világ egyik legerősebb bajnokságában, a német Bundesligában. Az 1988-ban Budapesten született balszélső középpályás a szezon végeztével elhagyja az Almenannia Aachent és a Mainzhoz szerződik.

A mindössze 22 esztendős középpályás 2007-ben hagyta el nevelőegyesületét, az Újpestet, hogy az angol Aston Villában próbáljon szerencsét. Az angolok kölcsönadták a walesi Yeovilnak, majd 2009 tavaszán elengedték a német második vonalban vitézkedő Koblenzhez. Bár csapata másfél év után kiesett a második vonalból, Stieber teljesítményére felfigyelt az Aachen és így ő maradhatott a Bundelisga2-ben. A sárga-feketéknél aztán az idei szezonban szó szerint „robbantott": eddigi 27 bajnokiján hat gólt szerzett és elképesztő 14 gólpasszt adott, míg német második vonalbeli összmérlege eddig 65 meccs, 11 találat, 19 assziszt.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Szalai Ádámot és Löw Zsoltot foglalkoztató Mainz mennyit fizetett Stieberért (akinek 2012-ig volt érvényes szerződése az Aachennel), az viszont biztos, hogy a felek négy éves szerződést kötöttek. Stieber jelenlegi együttesének arra már nincs esélye, hogy feljusson az élvonalba, ám azért még szoríthat, hogy úgy csapata ősszel indulhasson az Európa-ligában.

Legkésőbb ott Egervári Sándor is szemügyre veheti a fiatal játékos teljesítményét. A magyar szövetségi kapitány ugyanis korábban azt nyilatkozta Stieberről, hogy ügyes, de a magyar válogatottban vannak jobbak is a posztján.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: