2014-05-27 10:23:39• hírek • Kocsis Zoltán

A Hamburgban folytatja pályafutását a magyar válogatott

Nem volt fölösleges Stieber Zoltán gólpassza eddigi csapata, a Greuther Fürth színeiben a Hamburg elleni osztályozón: a német élvonalban bennmaradó HSV három éves szerződést kötött a válogatott szélsővel. Az északi nagyváros csapata 1,2 millió eurót fizet Stieber játékjogáért.

A most 25 éves Stieber 2005-ben igazolt az Újpest utánpótlás-csapatából az angol Aston Villába. Onnan került 2009-ben a német második osztályba, előbb a Koblenzhez, aztán az Aachenhez. Innen 900.000 euróért vitte el az élvonalbeli Mainz, majd egy évvel később ugyanennyiért a Fürth.

A német élvonalban eddig 23 meccsen 3 gól és 2 gólpassz, a második vonalban pedig 104 meccsen 24 gól és 33 gólpassz a mérlege. Az előző szezonban a Fürth színeiben 9 gólt és 11 gólpasszt jegyzett.

A Hamburg az egyetlen olyan csapat, amely a német élvonal valamennyi szezonjában ott volt, ezért ragasztotta rá a német sajtó a dinó becenevet. Hat bajnoki cím mellett egy Bajnokcsapatok Európai Kupájával, valamint egy Kupagyőztesek Európai Kupájával is büszkélkedhet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: