2014-02-22 11:35:01• hírek • Czinzel László

Megtartották a magyar tantárgyverseny megyei szakaszát

A Református Gimnázium adott otthont a Mikes Kelemen magyar nyelv es irodalom tantárgyverseny megyei szakaszának.

Szombaton tartották meg a magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny megyei szakaszát, amelyre 290 diák jelentkezett a megyéből - az V.-VIII. osztályosok ez alkalommal többen voltak, mint a IX.-XII. osztályos tanulók. A legtöbben a versenyre a VII. osztályosok közül jelentkeztek, szám szerint 63-an.

Az V.-VI. osztályos diákok két órás dolgozatírással bizonyíthatják tudásukat, a nagyobbaknak három óra állt a rendelkezésükre. A tételek szerkezete a tavalyi évhez képest nem változott - tudtuk meg Gál Gyöngyi kisebbségi oktatásért felőlős szaktanfelügyelőtől - tehát a feladatok a kreativitást és a tananyag ismeretét is mérték.

A dolgozatok javításához szombat délután kezdenek hozzá, az eredményeket pedig hétfőn hozzák nyilvánosságra. Ezeket hétfőn reggel 9 órakor a Református Gimnáziumban teszik ki nyomtatott formában, de az összes résztvevő tanintézményhez eljuttatják majd e-mailben.

Szatmár megyéből 11 diák jut tovább a verseny országos szakaszára, amelyet április 10-13 között fognak megszervezni - idén Temesváron.

Mikes Kelemen tantárgyverseny Szatmárnémetiben

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: