2012-08-01 13:30:36• hírek • Póti Orsolya

A Hám János Iskolaközpontban is gőzerővel zajlanak a munkálatok

A Hám János Római Katolikus Iskolaközpont vezetősége maximálisan kihasználja a nyári vakációt, hiszen számos felújítási munkálatot végeznek az oktatási intézményben. Az ehhez tartozó óvodában teljes vízhálózat-csere zajlik, az iskolában több tantermet is felújítottak és a Szent Alajos Konviktusban is történtek változások.

A nyár az intézmény-felújítások szezonja. Kiürülnek az iskolák és a bentlakások, a diákok helyét pedig felváltják a munkások és szakemberek. A Hám János Római Katolikus Iskolaközponthoz tartozó minden egyes épületben, intézményben munkálatok zajlanak a vakáció folyamán - tudtuk meg Ádámkó Istvántól, a tanintézmény igazgatójától.

A legkomolyabb munkálatok a Hám János Óvodában folynak, ugyanis a szakmunkások teljes vízhálózatcserére vállalkoztak és ezzel párhuzamosan az előkészítő osztály termét is ebben az épületben alakítják ki.

„Az új tanévtől induló előkészítő osztálynak óvodánk épülete ad helyet. A tanév kezdetéig egy nagyon szép és hangulatos tantermet alakítunk ki két osztályterem egybevonásával. A nyár folyamán megérkezik a bútorzat is, amelyet részben az Oktatásügyi Minisztérium finanszíroz" - magyarázta Ádámkó.

A vízhálózatcserén és az új tanterem kialakításán kívül a leendő kiscsoport termét is felújították. Itt ajtócserére és falfestésre került sor.

A Szent Alajos Konviktusban nyolc szobát (négy fiú és négy lányszobát) újítanak fel a szünidő folyamán, valamint kifestik a mellékhelyiségeket és a konyhát. A szobákban elsősorban padlóburkolat-csere történik: gumiszőnyegeket raknak le.

Az óvoda és a bentlakás mellett az iskolában is folynak a felújítási munkálatok. Szeptembertől a diákokat több frissen kifestett tanterem és mellékhelyiség várja, valamint az étkezde falai is megújulnak. „Az iskolában kilenc osztályteremben került sor padlózat cserére, valamint öt osztályteremet festettünk ki. Az óvodában zajló munkálatok a Római Katolikus Püspökség finanszírozta, az iskolát és konviktust munkálatainak költségeit pedig saját költségvetésből fedeztük és saját személyzettel dolgoztunk" - mondta el az igazgató.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: