2017-06-13 08:13:25• hírek • Szatmár.ro

A Haggyukmán csapat nyerte a diáknapi vetélkedést

A Magyar Ifjúsági Kezdeményezés immár 11. alkalommal szervezte meg a Szatmári Ifjúsági Napokat. A Szatmár Megyei Ifjúsági Tanáccsal közösen szervezett rendezvény Diáknapokkal egészült ki.

A szervezők IX-XI. osztályos diákok 7-10 személyből álló csapatainak jelentkezését várták, hogy a hétvége során különböző feladatokban mérettessenek meg a fődíjat jelentő VIBE-fesztivál jegyekért. A csapatok bemutatkozását láthattuk a Filharmóniában pénteken. Szombat reggel sor került egy kis testmozgásra is: a helyszín a Dinamó pálya volt, ahol fociban és kézilabdában csaptak össze a csapatok. A résztvevők alig pihenhettek, ugyanis a sporttevékenységek után egyből a city-tour következett, amikor a fiatalok különböző tárgyakat kellett beszerezzenek, videót és szelfit készitsenek
A csapattagoknak ezzel a feladatsorral véget is ért a szombati nap.

Vasárnap reggel sem hagyták őket pihenni, ugyanis reggel 9-től kincskeresésen vettek részt, amikor a város különböző pontjain várták őket a szervezők, egy-egy feladattal, azok megoldásával juthattak tovább a következő helyszínre. A feladat végállomása a Kossuth-kertben lévő chill zone volt, ahol a szervezők egy kis hűsítővel várták őket. Ezt követően az elméjüket kellett egy kicsit megmozgassák a Kvízben: a város történelméről és fontos pontjairól kérdezték ki őket a szervezők, majd slamet kellett írniuk, amit a SZIN Slam Poetry műsorában adtak elő. A szervezők 19 órától ismét egy kis testmozgásra hívták őket, táncverseny következett a Kossuth-kertben található nagyszínpad előtt, ahol különböző stílusú zeneszámokra kellett táncoljanak.

A diáknapok végeredményét vasárnap este hirdették ki. A negyedik helyen a Szesz-Coke (Gombos Norbert, Fülöp Alpár, Barta Roland, Tatlidede Attila, Kulcsár Dániel, Kulcsár Tamás, Miklós András, Székely Róbert, Varga Pál, Merk Edvárd) csapat végzett. A dobogó harmadik fokára a Gyökerek (Szabó Tamás, Szejke Máté, Heil Evelin, Kajtár Ákos, Tóth Dávid, Fóris Dávid, Jánk Péter, Bauer Dániel, Lőrincz Róbert, Jakab Krisztofer, Katócz Tamás) csapat állhatott. Nagyon kevés ponttal maradt le a Vibe (Márton Róbert, Köves Fanni, Pótor Andrea, Szarvadi Engelbert, Czier Lénárd, Sámi Réka, Juhász Gergő, Vajnay Dorottya, Szilágyi Eszter, Telegdy Ákos). A győztes pedig a Haggyukmán (Kerekes Barbara, Havas Mátyás, Szilágyi Balázs, Varga Máté, Köteles Zoltán, Szilágyi Ádám, Surányi Roland) csapat lett, ők nyerték meg a marosvásárhelyi Vibe fesztiválra szóló jegyeket.

A Szatmári Ifjúsági Napok részeként a hétvégén több koncert is volt a Kossuth-kertben. Fellépett a Palma Hills, az Acoustic Loops és a sokak által kedvelt Bagossy Brothers Company is.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: