2013-07-24 01:26:42• hírek • Kocsis Zoltán

A Győr idegenben is kikapott, a Steaua vendégként is nyert

fotó: .maccabi-tlv.co.il
fotó: .maccabi-tlv.co.il

A Győri ETO FC a 2-0-s hazai vereségét követően vendégként is kikapott 2-1-re a Maccabi Tel-Aviv együttesétől a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójában, ezzel befejezte szereplését a sorozatban. A Steaua viszont a fenti eredménnyel nyert Szkopjében és ugyanúgy 4-1-es összesített eredménnyel jutott tovább, mint a Maccabi.

Lendületes kezdés után némileg átengedte a teret a Győrnek a hazai csapat, de gyors ellentámadásokkal többször is zavart okozott a vendégvédelemben. Az izraeliek mélységi passzokkal hozták helyzetbe támadóikat, egy ilyen akcióból született meg a vezetés is. Tal Ben Haimot a félpályáról indították, a csatár lefutotta védőjét, és ballal a hosszú sarokba továbbított. Továbbra is gyorsabban, pontosabban futballozott az ekkor már jóval aktívabb tel-avivi együttes, miközben a győrieknél a védelem bizonytalankodott, támadójáték pedig gyakorlatilag nem volt.
A korábbi Videoton-edző, a portugál Paulo Sousa által irányította hazai alakulat a második félidőben is fölényben játszott, további helyzeteket alakított ki, ezekből egyet, egy fejesgóllal ki is használt a korábban az olasz élvonalban a Palermóban is megforduló Eran Zahavy révén.
A találkozó végére maradt egy győri találat is, a második félidőre beállt Leandro Martínez szépített.

Szintén egy olasz légiós, a Sampdoriától kölcsönvett Federico Piovaccari már a 23. percben vezetéshez juttatta a Steauát a Vardar otthonában. Ez volt gyakorlatilag az első komoly gólszerzési lehetőség a meccsen. Mivel a Steaua az első mérkőzést meggyőző fölénnyel nyerte 3-0 arányban, a II. Makedón Fülöp stadionban néhány alapember pihentetése is belefért. A kisebb sérüléssel bajlódó Vlad Chirichest és Cristian Tanasét a szatmári Florin Gardos valamint Paul Parvulescu helyettesítette, míg a gólszerző Stefan Nikolic helyét vette át.

A tartalékolás azonban nem látszott meg a román rekordbajnokon, amely tovább növelhette volna előnyét. Előbb Piovaccari ollózását Igor Pavlovics védte, majd néhány perccel később Niculae Stanciu emelése után a kapufáról a középpályás elé került vissza a labda, fejese után pedig a gólvonalról tisztáztak a hazaiak. A folytatásban Piovaccari előtt is adódott lehetőség, gólt mégis a macedónok szereztek Jovan Kostovski révén.

A szünet után tovább folytatódtak a román rohamok, Iasmin Latovlevici, Adrian Popa és Stefan Nikolics többször is gólt szerezhetett volna, ám vagy az irányzékkal volt gond, vagy Pavlovics védett. Levedlették bukaresti bátortalanságukat a Vardar játékosai is, egy-két komoly helyzet előttük is akadt.

A 72. percben aztán Ciprian Tatarusanu kapus indította Popát, ő Alex Bourceanu elé passzolt, a csapatkapitány pedig közelről a hálóba lőtt. Vezetése tudatában sem állt le a Steaua, Nikolcs kétszer, Gabriel Iancu egyszer került gólhelyzetbe, Stanciu pedig ismét eltalálta a kapufát - miközben Kostovski akár ki is egyenlíthetett volna.

A harmadik fordulóban (július 30.-augusztus 6.) a Steaua a grúz Dinamo Tbiliszivel találkozik, míg a Győr a svájci Basellel küzdhetett volna meg a rájásztsásba jutás jogáért.

BL-selejtező, 2. forduló, visszavágó (összesített eredmény):
Maccabi Tel-Aviv - Győri ETO FC 2-1 (4-1)
gólszerzők: Ben Haim (26.), Zahavi (79.), illetve Martínez (86.)

Vardar Szkopje - Steaua 1-2 (1-4)
gólok: Kostovski (45.) illetve Piovaccari (23.), Bourceanu (72.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: