2008-07-30 08:43:12• hírek • Csenteri Judit

A GPS használat miatt történnek balesetek

Kissé szokatlan eredményekhez vezetett egy brit cég által végzett felmérés.

A „Direct Line" brit biztosító cég által végzett felmérés azt a furcsa kimutatást eredményezte, miszerint a GPS-ek meglehetősen nagy számú balesetet okoznak Nagy Brittania szerte.

A felmérés eredményeit a kutatók azzal magyarázták, hogy azok a sofőrök, akiknek autójában navigációs rendszer található, sokkal kevésbé figyelmesek az úttáblák által jelzett szabályokra. A kikérdezett sofőrök 18%-a beismerte azt, hogy ha vezetés közben a GPS-t figyelik, nem tudnak egyidejűleg az útvonalra is figyelemmel lenni, 10%-uk pedig azt is elismerte, hogy a GPS a felelős számos rosszul elvégzett kanyarodás miatt is.

Mi több, a sofőrök 26%-a kijelentette, hogy az általuk használt navigációs rendszer legalább egyszer már tilos irányba vezette őket, 7%-uk pedig arra panaszkodott, hogy a GPS-nek tudhatóan nem egyszer fordult már elő, hogy lekéstek egy találkát, miután az kerülő úton vezette el őket a megadott pontig.

Ezek az adatok el kellene gondolkodtassák a GPS-ek kivitelezőit abban, hogy meddig szeretnék még kifejleszteni a rendszert, hiszen nemrég sokan azt nyilatkozták, hogy szeretnék navigációs rendszerükkel elérni azt, hogy internetre csatlakoztathatóvá váljék.

Cs. J.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: