2006-07-19 18:34:49• hírek • Noemi Brigitta Boros

A G8 szerint marad a növekedés

 A világgazdasági növekedés erőteljes marad – állítják a G8 tagjai.

A szentpétervári G8-csúcstalálkozó után a hét vezető ipari hatalom és Oroszország vezetői közös nyilatkozatot adtak ki, amelyben kijelentették, hogy annak ellenére, hogy a közel-keleti-válság miatt eléggé felszöktek az olajárak, a világgazdasági növekedés mégis erőteljes marad.
A nagyhatalmak által kiadott dokumentum szerint a Nyolcak megvitatták az energiaárakat, a globális egyenlőtlenségeket és a fokozódó protekcionizmust. Az olajárak a hét végén túlszárnyalták a hordónkénti 78 dollárt, miután Izrael offenzívát indított Libanonban a Hezbollah lázadó szervezet felszámolására.
Az Egyesült Nemzetek Szervezetének főtitkára, Kofi Annan a brit miniszterelnökkel, Tony Blairrel folytatott tárgyalásai után úgy nyilatkozott, hogy nemzetközi katonai erőket kellene küldeni az Izrael és Libanon határán tomboló háború megfékezésére, így megteremtve a normalizálódás feltételeit. Blair egyetértett Annan javaslatával, és felszólította a háborúzó feleket, hogy tartsák tiszteletben a nemzetközi- és az emberi jogokat, és kíméljék a civileket.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: