2008-10-13 08:19:26• hírek • Csenteri Judit

A G7 Washingtoni találkozója

A világ hét leggazdagabb országának képviselői, washingtoni találkozójuk alkalmával tervet dolgoztak ki a nemzetközi gazdasági válság megszüntetése érdekében.

A találkozóra pénteken 14 órakor került sor a világ azon nagyhatalmai között, amelyek a mára az egész világ pénzügyi rendszerét befolyásoló gazdasági válságért felelősek.

A G7 úgy határozott, hogy a gazdaság jelenlegi helyzete sürgős és kivételes lépéseket követel meg. Éppen ezért továbbra is a pénzügyi piacok stabilizálásán fognak dolgozni, s öt pontban foglalták össze azt, hogy léphetnek majd közbe bármelyik bank csődjének megelőzése végett.

Kanada, Franciaország, Németország, Olaszország, Nagy Britannia, Japán és az USA pénzügyminiszterei és bankvezetői igyekeznek meghatározó döntéseket hozni és minden lehetséges megoldást kihasználni annak érdekében, hogy az igen fontos pénzügyi intézmények fennmaradhassanak.

A G7 által kidolgozott terv egyik pontja például arra igyekezett megoldást nyújtani, hogy a bankok megfelelő tőkével rendelkezvén továbbra is hitelt tudjanak nyújtani a lakosságnak és a kereskedelmi egységeknek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: