2018-02-06 13:21:39• hírek • Kocsis Zoltán

A Fradiban folytatja a román válogatott szatmári védő?

Egymásnak ellentmondó hírek érkeznek a Florin Gardos sorsáról: a román média biztosra veszi, a magyar viszont cáfolja, hogy a román labdarúgó-válogatott szatmári védője közel állna ahhoz, hogy a Ferencvároshoz szerződjön.

A hírt a  goal.com magyar kiadása dobta fel néhány napja. A tekintélyes Nemzeti Sport online kiadása azonban a Ferencvárostól származó belső információkra hivatkozva azt írta, a klub nem szándékozik belső védőt szerződtetni. A Fradi hivatalosan nem nyilatkozott az üggyel kapcsolatban.


Ennek ellenére az egyetlen romániai sportnapilap, a Gazeta Sporturilor keddi számában határozottan állítja, Gardos előrehaladott tárgyalásokat folytat a magyar rekordbajnokkal, az NB1 jelenlegi listavezetőjével.


A 29 éves Gardos jelenleg az angol élvonalbeli Southampton futballistája – ám a „szentek” színeiben legutóbb több mint egy éve, 2017. január 28-án lépett pályára egy FA-kupa meccsen. A Somesulnál és a Concordia Chiajnánál eltöltött tanulóévek után Gardos 2010-ben került a Steauához. Négy év és 122 tétmérkőzés után 2014-ban szerződött a Southamptonhoz, amely akkor 6,8 millió eurót fizetett érte. Az azóta eltelt három és fél évben azonban mindössze 18 alkalommal lépett pályára a piros-fehér-feketéknél. Ennek oka elsősorban, hogy 2015. júniusúban keresztszalag-szakadást szenvedett, majd egy évvel később újra megsérült a térde. Legutóbbi életjelet tavaly júniusban adta magáról, amikor Christoph Daum akkori szövetségi kapitány behívta a Lengyelország elleni világbajnoki selejtezőre készülő bő keretbe.


A 14-szeres válogatott szerződése 2018 nyarán lejár a dél-angliai gárdával, így szabadon igazolható válik. Magyarországon az átigazolási időszak február 14-ig tart, így legkésőbb bő egy héten belül eldől, a 29-szeres magyar bajnok színeiben folytatja-e Gardos. Aki a FIFA szabályai értelmében jelenleg bárkivel szabadon tárgyalhat jövőjéről. Kérdés persze, mennyit tud ígérni a Fradi egy olyan játékosnak, akinek jelenlegi bére – a digisport.ro szerint – évi 1,3 millió euró. Ám aki az elmúlt három évben mindössze egy felnőtt tétmérkőzésen lépett pályára... 
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: