2011-03-07 11:29:20• hírek • Kocsis Zoltán

A Fradi lohol a Videoton után

A magyar labdarúgó élvonal 18. fordulójában tovább nőtt a címvédő Debrecen és a listavezető Videoton közötti különbség, utóbbival egyelőre csak a Ferencváros tartja a lépést, de jól tarja magát a Paks is.

A tavalyi bajnok Debrecen azzal a céllal lépett pályára Kecskeméten, hogy a lila-fehéreken megbosszulja a hét közepi Magyar Kupa kiesést. A Loki játékosai minden emberileg elvárhatót meg is tettek, hogy... kikapjanak. A 33. percben Nikolics buktatásáért, két perccel később Mijadinoszki kezezéséért kapott büntetőt a Kecskemét (Balogh és Vujovics be is lőtte), majd Salami talált saját kapujába. A szünet után már rohamoztak a hajdúságiak, de Ribánszki mindent védett - többek között Kabát tizenegyesét is.

Nem hozott ilyen izgalmakat az Újpest és a Siófok találkozója. Bár a hazaiak némileg fölényben játszottak, mégis, a vendégek japán támadója, Honma volt a legveszélyesebb futballista. A szünet után egy bedobást követő kavarodásból Lázár szerzett vezetést a hazaiaknak, ám ezt a hajrában Novák egy szöglet után egalizálta. Az már csak Ahjuperán múlott, hogy ez a találat pontot ért: a hazaiak észt légiósa a kapufát találta el.

Gyenge meccset hozott a Videoton és az MTK közötti rangadó is: a vendégek a 28. percben Frank révén szerezték meg a vezetést, az egyenlítésig a 45. percig kellett várni: Alves 11-esből volt eredményes. A második félidő még az előzőt is alulmúlta, a hazaiak mégis megszerezték a győzelmet: egy szabadrúgás után Szatmári bravúrral védett Vaskó feje után, de Elek ismétlésére már nem tudott reagálni. Szintén egy büntető döntött a Honvéd és a Ferencváros között is: a 12. percben Sztanics lövésébe nem ért bele senki. Kevéssel később Miljkovics duplázhatta volna meg a vendégek előnyét, a szünetig aztán a hazaiak többször is egyenlíthettek volna. A pihenő után már alábbhagyott a színvonal, az eredmény pedig nem változott, főleg azért, mert Bright csak a vendégek kapufáját találta el.


Sztanics góljával vágott vissza az FTC az őszi vereségért a Honvédnak fotó: ftc.hu
Sztanics góljával vágott vissza az FTC az őszi vereségért a Honvédnak fotó: ftc.hu


A csak magyar futballistákat alkalmazó Paks továbbra is jól tartja magát, ezúttal a Szolnokot győzte le Böde, Bartha és Montvai góljaival. Az etap legizgalmasabb meccsét mellesleg Pápán rendezték, ahol a hazaiak Takács révén szerezték meg a vezetést, a vendég Zalaegerszeg azonban Bogunovics, Rajcomar és Balázs révén már 3-1-es vezetésre is szert tett. A hazaiak ettől nem ijedtek meg, Takács és Marics egyenlített, utóbbi aztán a győztes gólt is megszerezte.

A tabella élén a 40 pontos Videotont a 36 egységgel rendelkező Ferencváros üldözi, a következő fordulóban pedig a zöld-fehérek pont a listavezetőt fogadják. Az egy meccsel kevesebbet játszó Paks 31 pontjával a harmadik, a 30 pontos Zalaegerszeg pedig a negyedik.

Eredmények:
Kecskemét
- Debrecen 3-0
gólok: Balogh (33., 11-es), Vujovics (36., 11-es), Salami (39., öngól)

Újpest - Siófok 1-1
gólok: Lázár (54.) illetve Novák (70.)

Paks - Szolnok 3-1
gólok: Böde (5.), Bartha (15.), Montvai (53.), illetve Némedi (26.)

Pápa - Zalaegerszeg 4-3
gólok: Takács (9., 63.), Marics (65., 86.) illetve Bogunovics (24.), Rajcomar (29.), Balázs (58.)

Győr - Vasas 0-1
gól: Gáspár (35.)

Haladás - Kaposvár 2-0
gólok: Oross (3.), Irhas (65.)

Videoton - MTK 2-1
gólok: Alves (45., 11-es), Elek (79.), illetve Frank (28.)

Honvéd - Ferencváros 0-1
gól: Sztanics (12.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: